Çamasir Makinesinin Arkasina Saklanan Göçmen Böyle Yakalandi

Van’da polis ekiplerince düzenlenen 50 ayri operasyonda 20 organizatör tutuklanirken, çamasir makinesinin arkasina saklanan bir göçmen ise polisin dikkati sayesinde yakalandi.

Çamasir Makinesinin Arkasina Saklanan Göçmen Böyle Yakalandi
Van Emniyet Müdürlügünden yapilan açiklamada, il genelinde "Göçmen Kaçakçiligi ve Insan Ticareti" yapan sahis/sahislarin desifresine ve düzensiz göçmenlerin yakalanmasina yönelik olarak yapilan çalismalarin araliksiz devam ettigi belirtildi. Açiklamada, “16 Ocak 2022 tarihinde ilimiz Ipekyolu ilçesinde tespit edilen bir eve yapilan operasyonda; 8 düzensiz göçmen sahis yakalanmis, organizatör oldugu tespit edilen 3 süpheli sahis (2 Afgan uyruklu) hakkinda adli islem baslatilmistir. Ev kiralamada kullandiklari tespit edilen 2 adat sahte ikamet izin belgesine de el konulmustur” denildi.

Açiklamada, 1-16 Ocak tarihleri arasinda il genelinde 50 planli operasyon yapildigi da belirtilerek, “Yapilan operasyonlarda; 71 organizatör sahis hakkinda adli islem yapilmis. 28 araca el konulmus ve

20 sahis tutuklanmistir. Araç, ev ve otel sahipleri ile organizatörlere toplam 615 bin 191 TL idari para cezasi uygulanmistir” ifadeleri kullanildi.

Operasyonda çamasir makinesinin arkasina saklanan bir göçmen ise polislerin dikkati sayesinde yakalandi.
Kaynak: İHA