Baraj Nedeniyle Sular Altinda Kalacak Ilçede Vatandaslara Mezarlarini Tasimalari Için Anonslarla Çagrida Bulunuluyor

Artvin’de yapimi devam eden Yusufeli Baraji nedeniyle sular altinda kalacak olan Yusufeli ilçesinde mezarliklarin tasinma islemi devam ediyor. 450 mezarin tanismasi planlanan ilçede, belediye tarafindan hoparlörlerden anons yapilarak mezarlarin tasinmasi için çagrida bulunuldu.

Baraj Nedeniyle Sular Altinda Kalacak Ilçede Vatandaslara Mezarlarini Tasimalari Için Anonslarla Çagrida Bulunuluyor
Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde yapimi süren ve 275 metre gövde yüksekligi ile Türkiye’nin en yüksek, dünyanin ise ‘çift egrilikli ince kemer baraj tipi’ kategorisinde 3. en yüksek baraji olacak Yusufeli Baraji nedeniyle sular altinda kalacak ilçenin yeni yerlesim yerinde çalismalar devam ediyor. Ilçede defin islemleri yeni yerlesim yerinde yapilirken, sular altinda kalacak olan mevcut ilçede bulunan mezarliklarin tasinma islemi de sürüyor. Yeni ilçede her ayrinti düsünülürken, Devlet Su Isleri 26. Bölge Müdürlügü tarafindan Keçevet bölgesinde yapilan yeni mezarlik yerine nakil islemlerine de baslandi. 450 mezarin tasinmasi planlanirken, Yusufeli Belediyesi belediye hoparlörlerinden anonslar yaparak vefat eden yakinlarinin mezarlarinin su altinda kalmasini istemeyen ilçe sakinlerinin nakil basvurusunun bulunmasi gerektigi belirtildi.

Konuyla ilgili açiklama yapan Yusufeli Belediye Baskani Eyül Aytekin, “Yusufeli Baraji ve HES projesi nedeniyle baraj sulari altinda kalacak olan Serindere, Ahalt, Çakaloglu, Kâzimkarabekir, Hamzet, Sapanet, Hasanaga, Demircigil ve Ersis Caddesi Etyemezler mezarliklarinda bulunan ve Belediye Mezarlik Sistemine kayitli olan mezarlarin Devlet Su Isleri 26. Bölge Müdürlügü tarafindan Keçevet bölgesinde yapilan yeni mezarlik yerine nakil islemlerine basladi.

Bu kapsamda mezarlarini tasitmak isteyenler Yusufeli Belediyesine basvurmalari halinde mezarlari DSI tarafindan tasinacak” ifadelerini kullandi.

Öte yandan Yusufeli Baraji su tutma islemi gerçeklesmesi için çalismalar devam ediyor.
Kaynak: İHA