Baskan Yünkül Açiklamasi 'Memur Maaslarina Yapilan Yüzde 2,5'Lik Zam Yetersiz'

Saglik Sen Bursa Subesi, yilin ilk divan toplantisini genis bir katilimla gerçeklestirdi. Toplantida konusan Memur Sen Bursa Il Temsilcisi, Saglik Sen Bursa Sube Baskani Gökhan Yünkül, memur maaslarina yapilan yüzde 2.5’lik zammin yetersiz oldugunu ifade etti.

Baskan Yünkül Açiklamasi 'Memur Maaslarina Yapilan Yüzde 2,5'Lik Zam Yetersiz'
Merinos AKKM’de geçeklestirilen toplantiya, yönetim kurulu, ilçe yönetimleri ve is yeri temsilcileri katildi.

Divan toplantisinda gündeme iliskin görüs alisverisi yapilirken, yeni yildaki hedefler de belirlendi. Memur Sen Bursa Il Temsilcisi, Saglik Sen Bursa Sube Baskani Gökhan Yünkül, yaptigi konusmada, divan üyelerine önemli mesajlar verdi. Ek ödemeler konusuna deginen Yünkül, gelir adaletsizliginin biran önce çözüme kavusmasi gerektigini vurguladi. Memur maaslarina yapilan zam oraniyla alakali konusan Baskan Yünkül, “Agustos ayi itibariyle yapilan toplu sözlesmenin ardindan, ekonomik dalgalanmadan sabit gelirli memurlarimiz fazlaca etkilendi. Eylül ayi ile birlikte yeni bir ek sözlesme imzalanmasi gerektigini her platformda dile getirdik. Mevcut ekonomik kosullarin tekrar dikkate alinarak bu geçecek olan süre içindeki kayiplarin da telafisi için bir ek protokolle tekrardan masaya oturulmasi, toplu sözlesmede kayit altina alinan, imza altina alinan bu yüzde 5’lik oranin revize edilmesi gerektigini ifade ettik. Gelinen noktada memur maaslarina yüzde 30.5’lik bir zam yapildi. Bunun yüzde 22.5’lik kismi ise enflasyon farkindan kaynaklaniyor. Yüzde 5’lik kisim ise Memur Sen’in imza altina almis oldugu toplu sözlesmedeki oranda var. Özet olarak yüzde 5’lik kisim yüzde 7.5 olarak revize edilmis oldu. Refah payi adi altinda verilen yüzde 2.5’lik zammi olumlu karsiliyoruz ancak yeterli bulmuyoruz” dedi.

Oransal zamdan ziyade herkese esit bir zam verilmesinden yana olduklarini ifade eden Yünkül, “Memur-Sen olarak masada oturup, bunu hükümet yeklileriyle görüsmemiz gerekiyor. Oran vererek ya da bir rakam vererek kamuoyunu beklentiye sokmanin dogru oldugunu düsünmüyoruz. Masaya oturdugumuzda, yetkili sendika olarak bizim, bir de hükümet isveren tarafinin masada olmasi gerekiyor. Neticede bizim beklentilerimiz olacak, hükümetin de verebilecegi tutarlar ya da oranlar olacak. Yapilan görüsmede bir pazarligin olmasi gerekiyor. Yüzde 2.5 arti ilave ödeme verecegiz dediginizde, olumsuz bir tablo ile karsi karsiya kaliniyor” diye konustu.

Son olarak sendikaciligin mücadele edilmesi gereken bir alan olduguna vurgu yapan Baskan Yünkül, “Bizler sartlarin daha iyiye gelmesi adina mücadelemizi sürdürecegiz” dedi.

Kaynak: İHA