ABD'de Ambulans Helikopter Yerlesim Yerine Düstü

ABD’nin Philadelphia kentinde biri bebek olmak üzere 4 kisinin bulundugu ambulans helikopter, bir kilisenin önüne düstü.

ABD’nin Pensilvanya eyaletine bagli Philadelphia kentinde bir bebegi hastaneye tasiyan ambulans helikopter, Upper Darby kasabasinin Drexel Hill bölgesindeki Metodist Kilisesinin önüne düstü. Olay yerine itfaiye ve ambulans ekibi sevk edildi. Can kaybi yasanmayan kazada helikopterde bulunan bebek, pilot ve diger 2 kisi hafif sekilde yaralandi. Upper Darby polisinden Timothy Bernhardt olay yerinde yaptigi açiklamada, büyük hasar meydana gelen helikopteri isaret ederek, "Arkamda gördükleriniz olaganüstü" ifadelerini kullandi.

Upper Darby Itfaiye Sefi Derrick Sawyer de "olaganüstü" olarak nitelendirdigi kazada can kaybi olmamasindan dolayi duydugu saskinligi dile getirdi. Acil durum görevlileri de helikopterin çevredeki binalara hasar vermeden veya herhangi bir kisiyi yaralamadan düsmesinin "inanilmaz" oldugunu belirtti.

Helikopterin hasta bebegi Philadelphia Çocuk Hastanesine götürmek üzere havalandigi belirtildi. Nedeni henüz bilinmeyen kazayla ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA