Ali Gürbüz, Elmali Güresleri'ndeki Yenilgisine Iliskin Sosyal Medya Hesabindan Açiklama Yapti Açiklamasi

'Öncelikle yenilerek seyircilerimi hayal kirikligina ugrattigim için çok üzgünüm' 'Öfkemi kontrol edemedim. Saha içinde yasadigimiz sikintili anlar neticesinde güresten tamamen koptum, konsantrasyonum bozuldu'

660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri baspehlivani Ali Gürbüz, 669. Tarihi Elmali Yagli Güresleri'ne son 16 turunda veda etmesine iliskin, saha içinde yasanan bazi durumlara tahammül gösteremedigini, öfkesini kontrol edemedigini, yenilgisiyle seyirciyi hayal kirikligina ugrattigi için üzgün oldugunu bildirdi.

Gürbüz, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada su ifadelere yer verdi:

"Öncelikle yenilerek seyircilerimi hayal kirikligina ugrattigim için çok üzgünüm ama cumartesi günü baskanimizin güreslere davet edilmemesi, akabinde birinci tur kura çekimine çagrilmamasiyla baslayan ve sineye çektigimiz olaylar... Ailemin, annemin, esim ve oglum Recep Gürbüz’ün sahaya alinmamasiyla tahammülüm kalmadi. Öfkemi kontrol edemedim. Saha içinde yasadigimiz sikintili anlar neticesinde güresten tamamen koptum, konsantrasyonum bozuldu."

Her sporun dogasinda oldugu gibi güreste de kazanmak kadar kaybetmenin de olduguna dikkati çeken Gürbüz, bu yazdiklarinin yenilgiyi bir kilifa oturtma girisimi olmadigini belirtti.

- "Er meydanlarina aile olarak yarim asirdir hizmet ediyoruz"

"Ben sahsima yapilan bir hareketi sineye çekebilir, sabir gösterebilirim." ifadesini kullanan Gürbüz, sözlerini söyle sürdürdü:

"Ama baspehlivan kizi, baspehlivan esi ve baspehlivan annesi olan tarihimizdeki tek kadin annemi, sahaya kisitli olarak almamalari beni çileden çikartti. Hadi bana Türkiye Cumhuriyeti baspehlivani olarak sayginiz yok! O Elmali sahasinin basucunda yatan, Antalya'ya ilk kemeri getiren Recep Gürbüz'e de mi sayginiz kalmadi? 20 yildir bu sahaya gelip, kapida karsilanan babamin emaneti annemi, içeriye almiyorsunuz. Biz bu er meydanlarina aile olarak yarim asirdir hizmet ediyoruz. Hep ilkleri basardik, sayisiz basarilarimizla mutluluk yasattigimiz memleketimize, kapimizin önündeki gürese giremiyoruz! Kimleri nasil karsilayip, bas köseye oturttugunuzu da görüyoruz. Biz yillarca bu er meydanlarinda bosuna emek vermisiz demek ki! Gerçekten çok yazik!! Elmali Belediye Baskani'ni, baskan yardimcisini ve bu ise sebebiyet verenleri esefle kiniyorum. Takdiri aziz seyircime, yüce Türk milletine birakiyorum."

660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri ve 667. Tarihi Elmali Yagli Güresleri'nin baspehlivani Gürbüz, dün Ismail Koç'a yenilerek 669. Elmali Yagli Güresleri'ne son 16 turunda veda etmisti.
Kaynak: AA