Erzurum'da Çakmak Gazi Tüpü Elinde Patlayan Çocugun Tedavisi Sürüyor

Erzurum'da, gaz doldurup yaktigi çakmak gazi tüpü patlayinca yüzü, elleri ve kollarinda 2. ve 3. derece yaniklar olusan çocugun hastanedeki tedavisine devam ediliyor.



Askale ilçesinin Gölören Mahallesi'nde yasayan 15 yasindaki Bilal Gölveren, 7 gün önce tüpü biten çakmaga gaz doldurmak istedi.

Çakmagi doldururken gazin kollarina ve üzerine de siçradigini fark edemeyen Gölveren, atesleme mekanizmasini çalistirdi. Bir anda elinde patlayan çakmak gazi tüpü çocugun kiyafetlerini de tutusturdu.

Yüzü, basi, dirseklerine kadar iki kolu ve elleri ile vücudunun çesitli yerlerinde 2. ve 3. derece yaniklar olusan Gölveren'e ilk müdahaleyi ailesi yapti.

Gölveren, ambulansla kaldirildigi Askale Devlet Hastanesindeki müdahalenin ardindan Erzurum Sehir Hastanesinin Yanik Tedavi Merkezine sevk edildi.

Yasadigi korkuyu unutamayan ve iyilesecegi günü umutla bekleyen Bilal Gölveren, AA muhabirine yaptigi açiklamada, agri ve sizisinin çok oldugunu belirterek, konusmakta zorlandigini söyledi.

Basina gelen talihsiz olaya çok üzüldügünü ifade eden Gölveren, "Her sey aniden oldu, çok fazla bir sey hatirlamiyorum, lavaboda çakmagi yakinca patlama oldu. Erzurum Sehir Hastanesinde çok iyi bakiyorlar. Doktor ve personele tesekkür ederim." dedi.

Gölveren, çakmaga gaz doldurma islerinden çocuklarin uzak durmasini istedi.

Yanik Tedavi Merkezi doktorlarindan Onur Ceylan, vücudunun çesitli yerlerinde 2 ve 3. derece yaniklar olusan Gölveren'i yakindan takip ettiklerini belirterek, tedavilerinin sürdügünü kaydetti.

Kaynak: AA