Artvin Egitim-Sen Açiklamasi 'Kemalpasa Kaymakamindan Özür Bekliyoruz'

Sen, Kemalpasa Kaymakam M. Faruk Saygin’dan, bir okul ziyareti sirasinda yasanan olaydan dolayi özür dilemesini beklediklerini açikladi.

Artvin Egitim-Sen Açiklamasi 'Kemalpasa Kaymakamindan Özür Bekliyoruz'
Artvin Egitim-Sen Sube Baskani Köksal Gümüs yaptigi açiklamada, "Ögretmenlik meslegini itibarsizlastirildiginin bir örnegini Artvin ilimizin Kemalpasa ilçesinde yasamis bulunuyoruz. Okul ziyaretlerinden bulunan ilçe Kaymakami Mehmet Faruk Saygin girdigi siniftaki bu sinif özel egitim sinifidir. Bu sinifta bulunan iki ögretmen arkadasimiz evi olarak sahiplendigi sinifina hos geldiniz diyen ögretmene kaymakamin tepkisi haddini bil sen kimsin tepkisi seklinde olmustur. Daha sonra Kaymakam ögretmenin disarda beklemesini söylemistir. Bu tutumunun dogru olmadigini söyleyen diger ögretmen arkadasa ise kaymakam ayni sekilde sen ne ariyorsun burada ücretliminsin diyor. Ögretmen arkadas ise ‘bu okulda kadrolu ögretmenim’ dedigi zaman ‘benimle böyle konusamasin git’ diyerek gide kabalasarak ögretmenlerimi azarlamistir.

Buna da tepki olarak Kaymakam daha sonra Egitim-Sen Ilçe Temsilcimiz çagirarak hata ettigini söylemis ama biz bunu kesinlikle yeterli bulmuyoruz. Kaymakam nasil ki ögretmeni ögrencilerin karsinin da diger arkadaslarin karsisinda terbiye etmeye çalismissa, azarlamissa ayni sekilde kamuoyunun önünde de ögretmenlerimizden, ögretmenlik mesleginden özür dilemesini bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA