Adana Su Ürünleri Üretim Istasyonu'nda Yetistirilen 2 Milyon Balik Yavrusu Göl Ve Göletlere Birakildi

Tarim ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin: 'Bu ilk üretim sezonu bizim açimizdan basarili bir sezon oldu. Kapasitemizin üzerine çikarak 5 milyon yavru balik üretimi yaptik'

Tarim ve Orman Bakanligi Balikçilik ve Su Ürünleri Genel Müdürlügünün Adana Su Ürünleri Üretim Istasyonunda yetistirilen 2 milyon sazan yavrusu, Adana, Hatay, İçel, Osmaniye ile Konya'da göl ve göletlere birakildi.

Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügünden bir süre önce Tarim ve Orman Bakanligi Balikçilik ve Su Ürünleri Genel Müdürlügüne devredilen Adana Su Ürünleri Üretim Istasyonunda yetistirilen sazan baliklarinin hasadi yapildi.

Hasat edilen 2 milyon balik yavrusu Adana, Hatay, İçel, Osmaniye ve Konya'daki farkli göl ve göletlere salindi.

Tarim ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, yaptigi açiklamada, bu sezonun bereketli bir üretim dönemi oldugunu söyledi.

Göl ve göletlerdeki dogal ekosistemin devamliligi için her yil balik yavrusu takviyesi yapildigini belirten Tekin, "Burasi 6 yildir atil durumda olan bir tesisti. Bakanligimiza devri sonrasinda süratle teknik personel görevlendirmesi yaparak burayi üretime hazir hale getirdik." diye konustu.

Tekin, istasyonun 4 milyon yavru balik üretim kapasitesi olduguna dikkati çekerek, söyle dedi:

"Istasyonda devir isleminden sonra ilk kez yavru balik hasadi yaptik. Bu ilk üretim sezonu bizim açimizdan basarili bir sezon oldu. Kapasitemizin üzerine çikarak 5 milyon yavru balik üretimi yaptik. Emegi geçen teknik personellerimize tesekkür ediyorum. Adana'nin yani sira Genel Müdürlügümüzce gönderilen dagitim planda bulunan Konya, Hatay, İçel, Osmaniye illerine planlanan rakamlarda yavru baliklari göndererek bu illerdeki göl ve göletlerin baliklandirilmasini saglamis olduk."
Kaynak: AA