Suudi Arabistan, Iran'in Nükleer Silaha Sahip Olmasini Önleme Çabalarini Destekliyor

Suudi Arabistan Krali Salman bin Abdülaziz, Suudi Arabistan’in Iran’in nükleer silaha sahip olmasini önlemeye yönelik çabalari destekledigini belirtti.

Suudi Arabistan, Iran'in Nükleer Silaha Sahip Olmasini Önleme Çabalarini Destekliyor
Suudi Arabistan Krali Salman bin Abdülaziz, Birlesmis Milletler (BM) 76. Genel Kurulu Toplantisina video mesaj ile katildi.

Kral Selman mesajinda, Suudi Arabistan’in Iran’in nükleer silaha sahip olmasini önlemeye yönelik çabalari destekledigini belirterek, "Krallik, Ortadogu’yu kitle imha silahlarindan uzak tutmanin öneminde israr ediyor, bu temelde Iran’in nükleer silahlara sahip olmasini önlemeyi amaçlayan uluslararasi çabalari destekliyoruz” dedi.

Kral Selman, "Iran komsu bir ülke ve Iran’la görüsmelerimizin, egemenlige saygi ve içislerine karismama temelinde güven insa etmek için somut sonuçlara yol açacagini umuyoruz" ifadelerini kullandi.

“Husiler, savasi sona erdirmek için barisçil girisimleri reddediyor”

Kral Selman, Yemen’de Husileri’nin savasi sona erdirmek için barisçil girisimleri reddettigini ve Suudi Arabistan’in balistik füzelere ve silahli insansiz hava araçlarina karsi kendini savunacagini vurguladi.

Kral Selman ayrica, "Krallik, nefret üzerine kurulu asirilikçi düsünceyle savasmaya, insanligi ve uluslari yok eden terör örgütleri ile mezhepçi milisleri kontrol altinda tutmaya devam ediyor" dedi.

Öte yandan Iran basininda yer alan haberlerde, New York kentinde bulunan Iran Disisleri Bakani Hüseyin Emir Abdullahiyan’in Suudi Arabistan ve diger Körfez ve Arap ülkelerinden yetkililerle bir araya geldigi aktarilmis, söz konusu görüsmenin Iranli yetkililer ile Suudi Arabistanli yetkililer arasinda son bir ay içerisindeki ikinci görüsme oldugu belirtilmisti. Görüsmede, Tahran ile Riyad arasinda devam eden müzakerelerin ve Ortadogu’da gerilimi azaltmanin ele alindigi belirtilmisti.
Kaynak: İHA