Japonya'da Ana Muhalefetten Iktidarin Ekonomi Politikalarina Elestiri

Japonya'da ana muhalefet, yapisal reformlar ve agresif mali politikalari içeren iktidarin "Abenomics" politikalarinin, "kar ve kazanci zenginlere tasidigini ve güçlüyü daha güçlü hale getirdigini" söyledi.

Ana muhalefet Anayasal Demokratik Partisi (CDP) lideri Edano Yukio, düzenledigi basin toplantisinda, önceki Basbakan Abe Sinzo tarafindan uygulanan ve mevcut hükümetin sürdürdügü "Abenomics" politikalarini elestirdi.

LDP'nin uyguladigi bu politikalara yönelik CDP'nin analizlerini paylasan Edano, büyük çapli parasal genisleme sayesinde hisse senetlerinin yükseldigini ancak halkin maaslarinin reel bazda düstügünü ve tüketimin durgunlastigini kaydetti.

Edano, "kar ve kazanci zenginlere tasiyor ve güçlüyü daha güçlü hale getiriyor" diye nitelendirdigi mevcut ekonomi politikalarinin, yoksullugu ve servet düzeyi farkini ortadan kaldirmakta basarisiz oldugunu ileri sürdü.

Bu politikalarla "tasarrufu bulunmayan hanelerin sayisinin arttigini" kaydeden Edano, "zenginler ile yoksullar arasindaki farkin genisledigi gerçeginin inkar edilememesi sebebiyle 'Abenomics' apaçik sekilde basarisiz" diye konustu.

Edano, servetin uygun dagilimi sayesinde insanlarin güven duygularini artiracak bir ekonomi politikasi uygulanmasinin en önemli ihtiyaç oldugunu kaydetti.

Kaynak: AA