GÜNCELLEME - Avustralya'daki 5,8 Büyüklügündeki Depremde 46 Bina Hasar Gördü

DEPREMIN BÜYÜKLÜGÜ GÜNCELLENDI, DETAYLAR EKLENDI.

MELBOURNE – Avustralya'nin Victoria eyaletinde meydana gelen 5,8 büyüklügündeki depremin, eyaletin baskenti Melbourne’deki 46 binada hasara yol açtigi açiklandi.

Victoria Eyaleti Basbakan Yardimcisi James Merlino, merkez üssü Victoria eyaletinin baskenti Melbourne’ün yaklasik 180 kilometre kuzeydogusundaki Mansfield bölgesi olan ve yerin 10 kilometre derinliginde meydana gelen 5,8 büyüklügündeki depremle ilgili açiklamada bulundu.

Büyüklügü önce 6,0 olarak açiklanan daha sonra da 5,8’e düsürülen depremin Melbourne’ün Kensington, Ascot Vale, Prahran, Balwyn, Elsternwick, Northcote ve West Melbourne semtlerinde 46 binanda hasara neden oldugunu açiklayan Merlino, söz konusu binalardaki hasarlardan çogunun küçük çapta oldugunu söyledi.

Eyalette baska bir hasar olup olmadiginin tespiti için helikopter görevlendirdiklerini belirten ve artçi sarsintilara karsi vatandaslardan dikkatli olmalarini isteyen Merlino, "Elimizde su asamada herhangi bir yaralanma raporu yok." ifadelerini kullandi.

Sabah saatlerinde meydana gelen ve Victoria eyaletindeki birçok kentte korkuya neden olan depremde, bazi ofislerde çalisanlar geçici olarak disari çikartilirken, depremin siddetinden marketlerdeki ürünlerin raflardan yerlere düstügü görüldü.

Siddetli depremin Victoria eyaletinin yani sira Yeni Güney Galler (NSW), Güney Avustralya ve Avustralya Baskent Bölgesi’nde de hissedildigi açiklandi.

Avustralya’nin NSW eyaletinin Newcastle kentinde 28 Aralik1989 yilinda meydana gelen 5,6 büyüklügündeki depremde 13 kisi hayatini kaybetmis, 160 kisi de yaralanmisti.

Kaynak: AA