Misir'in Eski Savunma Bakani Maresal Tantavi Için Askeri Cenaze Töreni

Misir’da hayatini kaybeden eski Savunma Bakani Maresal Muhammed Hüseyin Tantavi için askeri cenaze töreni düzenlendi.

Misir'in Eski Savunma Bakani Maresal Tantavi Için Askeri Cenaze Töreni


Misir’da bugün hayatini kaybeden eski Savunma Bakani Maresal Muhammed Hüseyin Tantavi için askeri cenaze töreni düzenlendi.

Misir Cumhurbaskani Abdel Fattah El-Sisi basta olmak üzere çok sayida üst düzey yetkili, Tantavi için düzenlenen askeri cenaze törenine katildi.

Maresal Tantavi Camii’nde kilinan cenaze namazinin ardindan Tantavi’nin naasi ise baskent Kahire’de bulunan 5. Yerlesim bölgesindeki silahli kuvvetler mezarligina defnedildi.

Öte yandan bugün sabah saatlerinde Misir Cumhurbaskanligi tarafindan yapilan açiklamada, 85 yasindaki Misir’in eski Savunma Bakani Maresal Muhammed Hüseyin Tantavi’nin bu sabah hayatini kaybettigi duyurulmus, Tantavi’nin hayatini kaybetmesi nedeniyle 3 gün süreyle ulusal yas ilan edildigi ifade edilmisti. Ayrica Misir’in eski Devlet Baskani Hüsnü Mübarek döneminin en önemli isimlerinden biri olan Tantavi, 21 yil boyunca Misir’da Savunma Bakani görevini yürütmüstü. Tantavi, Mübarek’in 2011 yilinda görevden alinmasinin ardindan yaklasik 1,5 yil ülkeyi yönetmisti.
Kaynak: İHA