Libyalilar, Temsilciler Meclisinin Hükümetten Güvenoyunu Geri Çekme Kararini Protesto Etti

Trablus'taki Sehitler Meydani'nda toplanan kalabalik, 'Temsilciler Meclisi beni temsil etmiyor', 'Halk Akile Salih'in meclisinin düsmesini istiyor' ve 'Hafter ve Salih savas suçlusudur' yazili dövizler tasidi.

Libyalilar, ülkenin dogusundaki gayrimesru güçlerin lideri Halife Hafter'in siyasi müttefiki Akile Salih baskanligindaki Temsilciler Meclisinin (TM) "hükümetten güvenoyunu çekme” kararini protesto etti.

Baskent Trablus'taki Sehitler Meydani'nda toplanan kalabalik, "hükümetten güvenoyunu çekme” karari alan TM'yi protesto ederken, Abdulhamid Dibeybe baskanligindaki Ulusal Birlik Hükümeti'ne (UBH) ise destek verdi.

Meydanda aksam namazini kilan kalabalik, edilen dualarin ardindan Hafter'i ve siyasi müttefiki Salih'i kinayan sloganlar atti.

Libya bayraklari tasiyan göstericiler, "Temsilciler Meclisi beni temsil etmiyor", "Halk Akile Salih'in meclisinin düsmesini istiyor", "Hafter ve Salih savas suçlusudur" yazili dövizler tasidi.

- TM'nin "güvenoyu" adimi

Ülkenin dogusundaki Tobruk merkezli TM, bugün düzenledigi oturumda oy çokluguyla UBH'den güvenoyunun geri çekildigini iddia etmisti.

TM Sözcüsü Abdullah Buleyhik, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, hükümetten güvenoyunun çekilmesi kararinin oturuma katilan 113 milletvekilinden 89'unun "evet" oyuyla onaylandigini ileri sürmüstü.

- Devlet Yüksek Konseyi: TM'nin adimi kanunsuz

Ancak Libya Devlet Yüksek Konseyi (DYK) Sözcüsü Muhammed Abdunnasir, Twitter hesabindan yaptigi açiklamada, UBH'den güvenoyu çekilmesi islemlerinin kabul edilemez oldugunu belirtmisti.

Abdunnasir, Anayasa Bildirgesi'ni ve Libya Siyasi Anlasmasi'ni ihlal ettigi için bu eylemi kanunsuz ve bundan kaynaklanacak eylemlerin tamaminin da geçersiz oldugunu ifade etmisti.

TM'nin hükümetten güvenoyunu çekmeyi görüsmesi için bir diger yasama organi olan DYK'nin de onayini almasi gerekiyor.
Kaynak: AA