Lübnan'da Mikati Basbakanligindaki Hükümet Güvenoyu Aldi

Lübnan’da baskent Beyrut’taki patlamanin ardindan 13 ay sonra Necib Mikati basbakanliginda kurulan yeni hükümet, Lübnan parlamentosundan güvenoyu aldi.

Lübnan'da Mikati Basbakanligindaki Hükümet Güvenoyu Aldi
Beyrut Limani’nda yasanan patlamanin ardindan Basbakan Hassan Diyab istifa etmisti. Hükümeti kurma görevi 26 Temmuz’da eski Basbakan Necib Mikati’ye verilmisti. Lübnan’da hükümeti kurma görevini üstlenen Mikati, 13 ay sonra 10 Eylül’de Cumhurbaskani Michel Aoun ile 24 bakandan olusan yeni kabinesi üzerinde anlasmaya varmisti. Lübnan Meclis Baskani Nebih Berri, Mikati basbakanliginda kurulan yeni hükümetin güven oylamasi ve kabinenin hazirladigi eylem planini görüsmek üzere parlamentoyu topladi. 8 saat süren meclis toplantisinda Mikati hükümeti parlamentodan güvenoyu aldi. Yapilan oylamada 85 milletvekili yeni hükümete lehte, 15’i ise aleyhte oy verdi.

Mikati, milletvekillerine hitaben yaptigi konusmada, yeni kabinenin Uluslararasi Para Fonu (IMF) ile müzakereleri sürdürmeye çalisacagini ve devletin elektrik arzini artirmaya öncelik verecegini belirtti.

Genel seçimlerin zamaninda yapilmasi için çaba sarf edeceklerini aktaran Mikati, Beyrut Limani’ndaki patlamayla ilgili sorusturmanin tamamlanmasina önem verdiklerini açikladi.

Kaynak: İHA