Zonguldak Valiliginden Esinin Yaraladigi Iddia Edilen Kadin Hakkinda Açiklama Açiklamasi

'Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlügü yetkililerince de kendisiyle birçok kez görüsme yapilmistir. Magdur kadinlarimiza sunulan 'kadina yönelik hizmetler'den yararlanmak istemedigini, kadin konuk evine yerlesme talebinin olmadigini sözlü ve yazili olarak beyan etmistir'

Zonguldak Valiligi, esi tarafindan yaralandigi iddia edilen kadinin, magdur kadinlara sunulan "kadina yönelik hizmetler"den yararlanmak istemedigini, kadin konuk evine yerlesme talebinin olmadigini sözlü ve yazili olarak beyan ettigini bildirdi.

Valilikten yapilan açiklamada, esi S.A. tarafindan yaralandigi öne sürülen F.A. ile ilgili bazi basin organlarinda yer alan haberlere iliskin açiklama yapilmasinin uygun görüldügü belirtildi. Açiklamada, konuyla ilgili birçok kez islem yapildigi, son olarak bir ay önce yerel basinda "Ölmek istemiyorum." seklinde beyanati yer alan F.A. lehine önleyici tedbir karari uygulandigi, esi S.A'ya 1 Temmuz'da 6 ay süreli önleyici tedbir karari ve elektronik kelepçe takilmasi karari alinmasinin saglandigi aktarildi.

Elektronik kelepçe takilmasi karari uygulama asamasindayken F.A'nin, 9 Agustos'ta ilgili mahkeme baskanligina dilekçeyle basvurarak uygulamanin kaldirilmasi talebinde bulundugu, 10 Agustos tarihli mahkeme karariyla uygulamanin iptal edildigi anlatilan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Ayni süreçte Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlügü yetkililerince de kendisiyle birçok kez görüsme yapilmistir. Magdur kadinlarimiza sunulan 'kadina yönelik hizmetler'den yararlanmak istemedigini, kadin konuk evine yerlesme talebinin olmadigini sözlü ve yazili olarak beyan etmistir. 31 Agustos'ta aile içinde sözlü baslayan tartismanin büyüyerek kavgaya dönüsmesi sonucunda F.A, esi S.A. tarafindan kafasindan açik yara olusacak sekilde yaralanmis, 112 ekiplerince hastaneye sevki saglanmis, konu ivedilikle adli makamlara intikal ettirilmistir. Bu arzu edilmeyen üzücü olay sonrasinda da Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlügü yetkililerince magdur F.A. ile görüsme saglanmis, kendisinin sunulan hizmetlerle ilgili yine hiçbir talebi olmamistir. Siginma talebinin olmadigini ifade eden F.A. lehine 60 gün süreli önleyici tedbir karari alinmistir."

Açiklamada, Valilik tarafindan kadina siddet konusunda farkindaligi ve duyarliligi artirmaya yönelik bilgilendirme ve uyarilarin, KADES uygulamasinin kadinlara sagladigi imkanlarin sik araliklarla sosyal medya hesaplarindan duyuruldugu, konuya büyük bir duyarlilikla yaklasildigi vurgulanarak "Basta kolluk kuvvetlerimiz olmak üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlügü ile diger ilgili kurum ve kuruluslar, büyük önem arz eden kadina siddet konusundaki görevlerini büyük bir titizlik ve hassasiyetle sürdürmektedirler. Ilimizde halen kolluk kuvveti tarafindan magdur kadinlarimiza yönelik uygulanan 30 tedbir karari, mahkeme tarafindan uygulanan 86 önleyici tedbir karari, ayrica mahkeme tarafindan uygulanan 32 koruyucu tedbir karari bulunmaktadir." ifadelerine yer verildi.
Kaynak: AA