Bakan Kurum, Manavgat'taki Yanginda Anne Ve Babasini Kaybeden Genci Ziyaret Etti Açiklamasi

'Cumhurbaskanimizin talimatiyla Hasan kardesimizin anilarini yasatacaklari, babasini ve annesini yad edecekleri yeni evi hizli bir sekilde yapiyoruz. Insallah 10 güne kadar toparlayacagiz'

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Manavgat'taki orman yangininda anne ve babasini kaybeden Hasan Kardas'i (30) ziyaret edip, yanan evin yerine yapilan 2 katli yeni konutta incelemelerde bulundu.

Kurum, Antalya'nin Manavgat ilçesinde 28 Temmuz'da baslayan, çevre ilçelerde de çikan ve günler sonra kontrol altina alinabilen orman yanginindan etkilenen yerlesim yerlerini inceledi.

Oymapinar, Güzelyali, Karavca, Saraçli mahallelerinde vatandaslarla bir araya gelen Kurum, talepleri dinledi ve yapilan çalismalar hakkinda bilgi verdi.

Evini, ahirini, deposunu kaybedenlere ilk günden itibaren yardimda bulunuldugunu animsatan Kurum, afet sonrasi da yeni konut, ahir, depo yapimi konusunda da hizli adimlar atildigini, bunlarin en kisa zamanda yapilarak vatandaslara teslim edilecegini bildirdi.

Insa edilen konutlarin bölgeye deger katacagini dile getiren Kurum, örnek köylerin olacagini ve bölgenin cazibesinin artacagini belirtti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in da yapilan çalismalari takip ettigini aktaran Kurum, "Isin sonunda gülen yüzleri görecegiz insallah. Bizim tek talebimiz sizlerin duasini almak." dedi.

Kurum, Manavgat'taki orman yangininda Karavca Mahallesi Delioglanli mevkisindeki evlerinde hayatini kaybeden Osman ve Sehri Kardas çiftinin yanan evinin yerine yapilan 2 katli yeni konutu da gezdi.

Çiftin oglu Hasan Kardas ile bir araya gelen Kurum, evin bitme asamasinda oldugunu ve en kisa zamanda kendilerine teslim edilecegini söyledi.

Gazetecilere açiklamada bulunan Kurum, "Cumhurbaskanimizin talimatiyla Hasan kardesimizin anilarini yasatacaklari, babasini ve annesini yad edecekleri yeni evi hizli bir sekilde yapiyoruz. Insallah 10 güne kadar toparlayacagiz. Asagida tarim ihtiyaçlarini giderecekleri deposu olacak, üstünde de 3 arti 1 konutu, burada insallah mutlu mesut yasayacaklar." diye konustu.

Manavgat'ta yanan ne varsa yerine yenisinin insa edildigini dile getiren Kurum, 1100 konut ile 600 ahirin ihalesinin yapildigini, bir yil içinde teslim edilecegini belirtti.

Bakan Kurum, bütün çabalarinin vatandaslari en kisa zamanda saglam konutlarina yerlestirmek oldugunu kaydetti.

Hasan Kardas ile daha önceden de bir araya geldiklerini, bugün de Manavgat ziyareti kapsaminda evin hangi asamaya geldigini görmek istediklerini aktaran Kurum, Kardas'a ailesi için tekrar bassagligi diledi.

Kardas da anne ve babasini kaybettigi için üzgün oldugunu ancak ayni yere yeni ev yapilmasinin kendilerini mutlu ettigini dile getirerek, Bakan Kurum'a destekleri için tesekkür etti.
Kaynak: AA