Izmir Polisi Dedektif Gibi Iz Sürdü Açiklamasi Yayaya Çarpip Ölümüne Neden Olan Sürücü Yakalandi

Izmir’in Karabaglar ilçesinde, otomobiliyle çarptigi yayanin ölümüne neden olan ve olay yerinden kaçan sürücü, polis ekiplerince kamera ve PTS kayitlarinin incelenmesi sonucu yakalandi. Gözaltina alinan süpheli ifadesi alinmak üzere emniyete götürüldü.

Izmir Polisi Dedektif Gibi Iz Sürdü Açiklamasi Yayaya Çarpip Ölümüne Neden Olan Sürücü Yakalandi
Kaza, sabah saatlerinde Yesillik Caddesi numara 554’ün önünde meydana geldi. Iddiaya göre, Karabaglar istikametinden Gaziemir yönüne gitmekte olan sürücüsü ve plakasi ögrenilemeyen otomobil yolun karsisina geçmeye çalisan sahsa çarpti. Çarpmanin etkisiyle metrelerce havalandiktan sonra yere düsen sahis kanlar içerisinde kalirken, otomobil ise hizla olay yerinden uzaklasti. Çevredeki vatandaslarin ihbari üzerine adrese polis ve 112 Acil Saglik ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen saglik ekiplerince ambulansa alinan agir yarali durumdaki kisi kaldirildigi Bozyaka Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde yasamini yitirdi. Hayatini kaybeden kisinin evsiz ve sokaklarda yasadigi ileri sürülürken, yapilan incelemeler sonucunda cenazenin Sebayittin Çayirtepe’ye (60) ait oldugu tespit edildi. Savcinin incelemesinin ardindan Çayirtepe’nin cansiz bedeni Izmir Adli Tip Kurumu morguna kaldirildi.

Kamera ve PTS kayitlari incelendi

Olayin ardindan kaçarak kayiplara karisan otomobil sürücüsünü yakalamak için genis çapli sorusturma baslatan Karabaglar Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri, aracin geçis güzergahi üzerinde bulunan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu ile PTS (Plaka Tanima Sistemi) kayitlarini inceledi. Ilk olarak aracin renk ve modelini tespit eden ekipler, ardindan yaptiklari detayli incelemeler sonucunda otomobilin plakasinin 35 ASG 754 oldugunu belirledi.

Yakalanan süpheli emniyete götürüldü

Bunun üzerine sistem üzerinden süpheli sahsin Burak Y. (34) oldugu ve adresinin ise Menderes ilçesinde bulundugunun tespiti üzerine ekipler harekete geçti. Adrese giden ekipler tarafindan tespit edilen otomobil bulunurken, aracin sol ön caminin kirik oldugu ve kaput kisminda ise göçük oldugu görüldü.

Süpheli sahsin evine giden polisler Burak Y.’yi burada kiskivrak yakalayarak gözaltina aldi. Emniyete götürülen süphelinin islemlerinin devam ettigi ögrenildi.
Kaynak: İHA