Kovid-19'La Mücadelede Asi Ile Bazi Uygulamalara Karsi Çikan Bir Grup Maltepe'de Toplandi

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastaligiyla mücadele kapsaminda asi ile bazi uygulamalara karsi çikan bir grup, Maltepe Etkinlik Alani'nda bir araya geldi.

Anadolu Birligi Partisinin çagrisiyla sosyal medya üzerinden örgütlenen vatandaslar, polis kontrolünün ardindan alana giris yapti. Alanda bulunan birçok vatandasin sosyal mesafe kuralina uymadigi ve maskesiz dolastigi, bazi vatandaslarin ise yüz ya da gaz maskesi taktigi görüldü.

"Plandemi Büyük Bulusma Platformu" adi verilen gruptakiler, asi karsiti bazi sloganlar atti. Buradaki bazi vatandaslar, Türk bayraklarinin yani sira bazi dövizler tasidi.

Platform Sözcüsü Abdurrahman Dilipak, salgin döneminde birçok kisinin sifa bulmak için gittigi hastanede hayatini kaybettigini iddia etti.

Izole edilmeyen bir virüsün asisinin olmayacagini öne süren Dilipak, "Bill Gates'in fonladigi sivi baska bir planin parçasidir. Bu baglamda küresel güçler kendi çikarlari için bölerek, parçalara ayirdigi kesimlere nasil maske, mesafe, hijyeni tekrarlatip sonra asida tekrar birlestirdiyse biz de kendi varligimizi sürdürmek ve gelecegimiz için birlestirmek istiyoruz. Tüm yasadiklarimiza onun için 'plandemi' diyoruz. Çünkü bu virüsü tespit etmeyen PCR testiyle virüs ariyorlar." dedi.

Salginla mücadele kapsamindaki bazi uygulamalarin hasta haklarina aykiri oldugunu savunan Dilipak, PCR, asi, maske ve HES kodu zorunlulugunun da kaldirilmasini talep etti.

Etkinlikte, akademisyenler, siyasi parti baskanlari, sanatçilar, hukukçular, sendika baskanlari, gazeteci ile yazarlarin da aralarinda oldugu çok sayida katilimci konusma yapti.

Kaynak: AA