Hollanda'da Etkinlik Ve Eglence Sektörünün Tekrar Açilmasi Için Kovid-19 Önlemleri Protesto Edildi

Hollanda’da binlerce gösterici etkinlik ve eglence sektörünün tekrar açilmasi için yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kisitlamalarina karsi protesto yürüyüsü düzenledi.

Lahey, Amsterdam, Eindhoven, Tilburg, Utrecht, Leiden, Groningen, Enschede, Nijmegen ve Maastricht kentlerinde ayni anda düzenlenen “UnmuteUs" (Sesimizi aç) adli protestolara toplam 150 bin gösterici katildi.

Lahey kentindeki Malieveld Meydani'nda bir araya gelen göstericiler, müzik ve dans esliginde yapilan yürüyüste Hollanda Parlamentosunun yanindan geçerek tekrar Malieveld meydanina döndü.

Göstericiler, 4 bin isletmecinin ve yüzlerce sanatçinin destekledigi protestoda, hükümetin birçok Kovid-19 tedbirini kaldirmasina ragmen etkinlik ve eglence sektörünün 1,5 yildir kapali kalmasina tepki gösterdi.

Ellerinde "Birisiyle dans etmek istiyorum", "Mark Rutte dans etmesini bilmiyor", "Ay'da dans ediliyor mu?", "Eglence hakkin için mücadele et" ve "Dans beraber yapilir" yazili dövizler tasiyan göstericiler, hükümetten etkinlik ve eglence sektöründe de Kovid-19 kisitlamalarinin kaldirilmasini istedi.

Trafigin aksamasina neden olan yürüyüse polis müdahalede bulunmadi.

Kaynak: AA