ABD'nin 'En Çok Arananlar Listesi'nde Bulunan Venezuelali Eski General Madrid'de Yakalandi

Uyusturucu kaçakçiligi suçlamasiyla ABD'nin "en çok arananlar listesi"nde yer alan Venezuelali eski General Hugo Armando Carvajal Barriso, Ispanya'nin baskenti Madrid'de düzenlenen operasyonda yakalandi.

Ispanyol resmi haber ajansi EFE'nin polis kaynaklarina dayandirarak verdigi habere göre, Ispanyol polisi, ABD'nin Uyusturucu ile Mücadele Dairesi'nin (DEA) ihbari sonrasinda Madrid'de 9 Eylül saat 21.15'te bir eve düzenledigi operasyonda Carvajal'i yakaladi.

Yaklasik iki yildir kaçak haldeki Carvajal çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine konulurken, Yüksek Mahkeme'nin ileriki tarihlerde söz konusu kisinin ABD'ye iadesiyle ilgili kararini vermesi bekleniyor.

Venezuela'da eski Devlet Baskani Hugo Chavez ve simdiki Devlet Baskani Nicolas Maduro'nun göreve geldigi ilk yillarda Askeri Istihbarat Baskani olan Carvajal, Kolombiya Devrimci Silahli Güçleri (FARC) ile is birliginde ABD topraklarinda uyusturucu üretimi, uyusturucu trafigi ve kara para aklamakla suçlaniyor.

Güvenlik kaynaklari tarafindan Ispanyol basinina verilen bilgilerde, Kasim 2019'dan bu yana kaçak halde Ispanya'da bulundugu belirtilen "Tavuk Carvajal" lakapli eski Venezuelali generalin, her 3 ayda bir ev degistirdigi, gün boyunca evde kalip sadece geceleri evinin terasina çiktigi, araba veya cep telefonu kullanmadigi, kimligini degistirmek için yüzüne estetik ameliyati yaptirdigi, evinde peruk, sahte sakal ve biyik takimlari bulundurdugu ve sahte pasaportlar tasidigi bilgisi paylasildi.

Kaynak: AA