Jandarma Ve Sahil Güvenlik Akademisi Subay Ve Astsubay Ögrencileri Mezuniyet Töreni

Içisleri Bakani Süleyman Soylu: 'Jandarma Genel Komutanligi ve Sahil Güvenlik Komutanligi, yaklasik 2 asirlik mazileri boyunca sürdürdügü yüksek sadakat ve disiplinleri, vatanimiza ve aziz milletimize olan adanmisliklariyla dün oldugu gibi bugün de tüm sorumluluk alanlarinda görevlerinin geregini eksiksiz yerine getirmektedir' 'Cudi'de, Gabar'da, Bestler Deresi'nde, Tendürek'te teröristlere aman vermeyen bu evlatlariniz, ayni zamanda dara düstügünde selde, afette, yanginda yine talimatlarinizla vatandasinin yanindadir'.

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanligi ve Sahil Güvenlik Komutanliginin dün oldugu gibi bugün de tüm sorumluluk alanlarinda görevlerinin geregini eksiksiz yerine getirdigini bildirdi.

Bakan Soylu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in katilimiyla düzenlenen Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Baskanligi Subay ve Astsubay Ögrencileri Mezuniyet Töreni'nde konustu.

"Jandarma Genel Komutanligi ve Sahil Güvenlik Komutanligi, yaklasik 2 asirlik mazileri boyunca sürdürdügü yüksek sadakat ve disiplinleri, vatanimiza ve aziz milletimize olan adanmisliklariyla dün oldugu gibi bugün de tüm sorumluluk alanlarinda görevlerinin geregini eksiksiz yerine getirmektedir." diyen Soylu, terörle mücadeleden huzur ve asayisin teminine, uyusturucuyla mücadeleden kaçak göçü engellemeye kadar tüm görevlerinde yüzlerini ak eden bu kurumlarin, deprem, orman yangini ve sel afetlerinde ortaya koyduklari gayret, disiplin ve tecrübelerini yakindan müsahede etmenin, onlarla ayni yemegi paylasmanin kendileri için onur nisanesi oldugunu söyledi.

Cumhurbaskani Erdogan'a "Bu evlatlarinizla ne kadar gurur duysaniz azdir." diye seslenen Soylu, "Cudi'de, Gabar'da, Bestler Deresi'nde, Tendürek'te teröristlere aman vermeyen bu evlatlariniz, ayni zamanda dara düstügünde selde, afette, yanginda yine talimatlarinizla vatandasinin yanindadir." ifadesini kullandi.

Afetlerde görev alan jandarma ve sahil güvenlik personelinin, her türlü canin kurtarilmasinda, bu milletin evladinin yapmasi gerektigi gibi davrandigina isaret eden Soylu, bu personelle bir kez daha gurur duyduklarini kaydetti.

- "Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademimiz, önde gelen akademiler arasinda"

Soylu, söyle devam etti:

"Bu evlatlarimiz, dagda, sinirda nöbet tutarken, elindeki silahla nasil heybetliyse denizlerde suçlu kovalarken nasil çevik ve maharetliyse afet bölgesinde ellerinde kazma ve kürekleriyle enkaz kaldirirken, alevlerin arasindan vatandasimizi gemilerle tahliye ederken de ayni heybet, çeviklik ve maharetle milletinin duasini almistir. Bir gururumuz da odur ki her iki teskilatimizin beseri ve teknik kapasitelerinde oldugu gibi tüm bu evlatlari egiten Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademimiz de özellikle 15 Temmuz sonrasi akademik kadrosunda ve teknik imkanlarindaki genisleme ile dünyadaki emsalleri arasinda önde gelen akademiler arasinda yerini almistir."

Soylu, açilisi yapilan Güvenlik Bilimleri Fakülte ve Yurt Binasi, Personel Temin Merkez Binasi ile Toplumsal Olaylara Müdahale Egitim ve Tatbikat Merkezinin dünya standartlarinda oldugunu belirterek, 2 bin 500 ögrencinin bugünden sonra dünya standartlarinda kaliteye sahip bir kurumda egitim görecegini söyledi.

Bu kurumda elde ettikleri öz güvenle milletin huzuru, güveni ve birligi için teröriste aman vermeyeceklerini vurgulayan Soylu, ülkede artik terör örgütlerinin cirit attigi, milletin canini acittigi günlerin çok uzakta kaldigini ifade etti.

Törende konusan Jandarma Genel Komutani Orgeneral Arif Çetin, mezun olan subay ve astsubaylari tebrik etti.

Jandarma teskilati ve Sahil Güvenlik Komutanliginin diger komutanliklarla birlikte terör ve is birlikçilerine karsi kararlilik ruhuyla görevlerine devam edecegini kaydeden Çetin, mezun olan askerlerin görevlerini basariyla yapacak donanima sahip oldugunu belirtti.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Baskani Tuggeneral Murat Bulut da zorlu bir egitim ve ögretim sürecini basariyla bitiren 462 subay, 2 bin 751 astsubayi, jandarma ve sahil güvenlik teskilatlarinin saflarina katmanin gururunu yasadiklarini söyledi.

Bulut, ayrica 2016'dan bu yana 37 ögretim üyesi ve 164 ögretim görevlisiyle akademik kadrolarini güçlendirdiklerini vurguladi.
Kaynak: AA