Vali Makas Açiklamasi 'Bizleri Muharrem Ayina Ulastiran Rabbimize Sükürler Olsun'

Erzincan Valisi Mehmet Makas, Muharrem ayi münasebetiyle bir mesaj yayimladi.

Vali Makas Açiklamasi 'Bizleri Muharrem Ayina Ulastiran Rabbimize Sükürler Olsun'
Vali Mehmet Makas mesajinda su görüslere yer verdi:

“Hicri yilin ilk ayi olan Muharrem ayini idrak edecegimiz günlere ulasmis bulunmaktayiz. Bizleri Muharrem ayina ulastiran rabbimize sükürler olsun. Rabbim bu mübarek günlerde tutulan oruçlari yapilan dualari kabul eylesin. Muharrem ayinda sehit düsen Peygamber efendimizin göz nuru, sehitler sehidi Hz. Hüseyin’i ve Kerbela Sehitlerini rahmetle yâd ediyorum.

Birligimiz ve dirligimiz açisindan büyük öneme sahip olan Muharrem ayi da, Müslümanlar için birçok ortak duygu ve hüznü barindirmaktadir. Sevgili Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin efendimizle birlikte çogu Ehl-i Beyt’ten yetmis iki Müslümanin hakikat, hürriyet, izzet ve mukaddesat ugruna sehit oldugu Kerbela, tüm Islam aleminde oldugu gibi milletimizin de derin ve ortak bir acisidir.

Sevginin, merhametin, digerkâmligin yurdu olan Erzincan’imizda ve Türkiye’mizde kardeslik hukukumuza riayet ederek huzur içinde yasiyoruz. Bizim mayamizda, ruh köklerimizde anlayis ve hosgörü var. Haci Bektas-i Veliler, Yunus Emreler, Mevlanalar bu memleketin canlari, ozanlari ve erenleridir. Onlar da hep ayni seyleri söylediler. Sevgi, saygi, hosgörü ve kardeslik.

Iste kiymetli hemsehrilerim bizim de bu topraklara ekecegimiz yegâne tohum sevgi ve hosgörüdür. Kaynayan kazanda farkliliklari ortaya çikartarak ayrismayi degil, paylasmanin simgesi haline gelen Asure gibi birlik ve beraberlik içinde ortak bir tat yakalamayi hedeflemeliyiz. Bu duygu ve düsüncelerle, Hz. Hüseyin ve Kerbela sehitlerini rahmetle aniyorum. Muharrem ayinin ve Asure Günü’nün birlik, beraberlik ve kardeslik duygularimizi daha da pekistirmesini; ülkemize ve tüm Islâm alemine baris, huzur ve mutluluk getirmesini Cenâb-i Allah’tan niyaz ediyorum.”
Kaynak: İHA