Liselere Yerlestirmede Ikinci Nakil Sonuçlari Açiklandi

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer: 'Sonuçlara göre, ögrencilerimizin yüzde 98'i istedikleri bir okula yerlesti. Ögrencilerimize ve velilerimize hayirli olsun'

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Liselere Geçis Sistemi (LGS) kapsaminda yerlestirmeye esas ikinci nakil sonuçlarinin açiklandigini, tercih yapan ögrencilerin yüzde 98'inin istedikleri bir liseye yerlestirildigini bildirdi.

Bakan Özer, AA muhabirine yaptigi açiklamada, 26 Temmuz'da açiklanan birinci yerlestirme sonuçlarina göre tercih yapan ögrencilerin yüzde 93'ünün istedikleri okula yerlestigini, bu oranin yerlestirmeye esas birinci nakil sonunda yüzde 96'ya yükseldigini belirtti.

Ikinci nakil tercihlerinin de 2-6 Agustos'ta alindigini ifade eden Özer, "LGS kapsaminda, yerlestirmeye esas ikinci nakil sonuçlarini açikladik. Sonuçlara göre, ögrencilerimizin yüzde 98’i istedikleri okula yerlesti. Ögrencilerimize ve velilerimize hayirli olsun." dedi.

- Basvurular alinmaya devam edecek

Böylece merkezi olarak yürütülen ana yerlestirme sürecinin tamamlandigini bildiren Bakan Özer, iki nakil sürecinde de hiçbir okula giremeyen ögrencilerin, yerlestirme ve nakil komisyonlari araciligiyla yerlestirilecegini söyledi.

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, bu ögrencilerin basvurularinin komisyonlarca 9-13 Agustos'ta alinacagini ve 20 Agustos'ta yerlestirme sürecinin tamamlanacagini kaydederek, "20 Agustos itibariyla tüm çocuklarimiz liselere yerlesmis olacaklar. Velilerimiz ve ögrencilerimiz rahat olsun." diye konustu.
Kaynak: AA