Hafter, Libya'da Herhangi Bir Sivil Otoriteyi Tanimayacagini Duyurdu

Libya'nin dogusundaki gayrimesru silahli güçlerin lideri Halife Hafter, ülkede herhangi bir sivil otoriteyi tanimayacagini ilan etti.

Milis güçleri ve parali askerleriyle kontrol ettigi ülkenin ikinci büyük kenti Bingazi'de milislerine hitap ettigi konusmasinda Hafter, Libya'nin uluslararasi taninirliga sahip hükümetini tanimadigi imasinda bulundu.

Hafter, "Sivillik adi altinda komplocularin aldatmacalarina ragmen sebat edecegiz. Ordunuz asla hiçbir otoriteye boyun egmeyecektir." ifadelerini kullandi.

Libya'da defalarca yönetimi silah zoruyla ele geçirmeyi deneyen ve basarisiz olan darbeci lider, "hiçbir otoriteyi tanimayacagini" yineledi.

Libya krizine çözüm bulmak için Birlesmis Milletler öncülügünde olusturulan Libya Siyasi Diyalog Forumunun 5 Subat'ta gerçeklestirdigi toplantida, yil sonunda yapilmasi planlanan seçimlere kadar geçici Baskanlik Konseyi Baskanligina Muhammed el-Menfi, Ulusal Birlik Hükümeti Basbakanligina da Abdulhamid Dibeybe seçilmisti.

Hafter, temmuz ayinda yaptigi açiklamayla, öncülük ettigi sözde "Ulusal Ordu"nun bazi askeri liderlerini "terfi ettirdigini" duyurmus ancak Baskanlik Konseyi, Libya Ordusu Baskomutanligi sifatiyla terfi kararini vermede tek yetkili organin kendisi oldugunu bildirerek Hafter'in bu girisimini reddetmisti.

Hafter'in bu son sözlerinin Baskanlik Konseyinin söz konusu kararinin ardindan gelmesi dikkati çekiyor.

Kaynak: AA