Burkina Faso'da Terör Zanlilari Ilk Kez Hakim Karsisina Çikti

Durusmalar 13 Agustos'a kadar devam edecek.

Burkina Faso'da terör zanlilarinin yargilanmasina baslandi.

Baskent Vagadugu'daki Ouaga Büyük Dairede görülen davada, "terör örgütleriyle iliski, suikast, suikasta tesebbüs, yasa disi silah bulundurma ve mala zarar verme" suçlari isnat edilen 2 zanlinin ilk durusmasi yapildi.

Mali'deki Birlesmis Milletler misyonuna ve Mali'nin Timbuktu kentindeki mozolelere saldirmakla suçlanan 2 zanli suçlamalari reddetti.

Zanlilardan biri kendisine geç haber verildigi için savunmaya hazirlanamadigini belirterek, durusmanin ertelenmesini talep etti. Zanlilarin durusmasi ertelendi.

Hakim karsisina çikan 3'üncü zanlinin durusmasi da avukatinin mahkemeye gelmemesi nedeniyle ertelendi.

Ülke tarihinde ilk kez terör zanlilarinin hakim karsisina çiktigi durusmalar, 13 Agustos Cuma gününe kadar devam edecek.

Komsu ülke Mali'de faaliyet gösteren El Kaide ve DEAS baglantili terörist gruplar, 2015'ten bu yana Burkina Faso'nun kuzey ve dogusunda sik sik saldiri düzenliyor.

Burkina Faso, Sahel'deki diger komsusu Nijer'le ortak askeri operasyonlar düzenlese de Mali'de konuslu terörist gruplarin gücünü zayiflatamiyor.

Birlesmis Milletler verilerine göre, yilbasindan bu yana 17 bin 500 kisi güvenlik sebebiyle ülkeyi terk etmek zorunda kalmisti.
Kaynak: AA