Ayçiçegi Tarlalarinin Mest Eden Güzelligi

Çorum’da gün dogumu ve batiminda havadan görüntülenen ayçiçegi tarlalari kendine hayran birakti.

Ayçiçegi Tarlalarinin Mest Eden Güzelligi
Adini Düvenci beldesinden alan ve kentin en büyük ovalari arasinda yer alan Düvenci Ovasi’nda havadan çekilen görüntülerde, uçsuz bucaksiz ayçiçegi tarlalari kartpostallik görüntüler olusturdu.

Bölgede yasayan vatandaslarin alisik olduklari manzarayi ilk kez görenler, buraya gelerek hatira fotografi çektiriyor. Kimi vatandaslar ise binlerce ayçiçeginin olusturdugu görüntüyü sosyal medyadan paylasip sevdiklerine gönderiyor. Birçok fotografçi bu manzarayi görüntülemek için çiçeklerin olgunlasma zamanini bekliyor. Ayçiçeginin günese dönük hali, seyrine doyum olmayan bir manzara olusturuyor.

Sosyal medyada trend haline gelen ayçiçekleri ile fotograf çekme akimi ise, ayçiçegi tarlalarinin ilgi odagi olmasini saglarken, gelin ve damatlar ise dis çekimlerini bu dogal stüdyoya gelerek sariya bürünmüs ayçiçegi tarlalarinin arasinda gerçeklestirme imkani buluyor.

“Çorum, ayçiçegini sevdi”

Tarim ve Orman Müdürü Orhan Sari, IHA muhabirine tarim kenti Çorum’da bugdaydan sonra en fazla ayçiçegi ekimi yapildigini söyledi.

Son yillarda ayçiçegi ekiminde artis yasandigini anlatan Sari, “Bu yil Çorum kurak bir dönemden geçiyor. Ilkbahar mevsiminde geç de olsa yagis aldi. Baharda ekimi yapildigi için ayçiçegi rekoltesinde iyi bir beklentimiz var. Bu yil bugdayin yani sira ayçiçeginde de rekolte yüksek olursa hem çiftçilerimiz hem bizler sevinecegiz. Ülke ekonomisine de büyük katki saglayacak. Çorum çiftçisi, Çorum üreticisi ayçiçegini sevdi. Her geçen gün ekim alanlari hizli bir sekilde büyüyor. Bu da ülkemizdeki yag açiginin kapanmasina büyük katki sunacak” seklinde konustu.

Mevsim itibariyla ayçiçek tarlalarinin rengarenk görüntüler olusturdugunu dile getiren Sari, “Yaz sezonu olmasi nedeniyle dügün sayisi çok. Gelin-damatlar rengarenk olan ayçiçegi tarlalarinda fotograf çekimi yaptiriyor. Görselligi nedeniyle buralara büyük bir ragbet oluyor. Bunu görünce bizler de seviniyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA