GÜNCELLEME - Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Böcek, Öksürük Sikayetiyle Hastaneye Basvurdu

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan: 'Rutin kontrol, bir sikintisi yok. Su an için yatirilmadi, takip ediyoruz' Muhittin Böcek: 'Tahlillerim yapildi, Kovid19 testim çok sükür negatif çikti'BASKAN BÖCEK'IN PAYLASIMI EKLENDI

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek'in, hafif öksürük sikayetiyle hastaneye basvurdugu ögrenildi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, AA muhabirine, Belediye Baskani Böcek'in tahlillerini yaptiklarini söyledi.

Böcek'in durumunun iyi oldugunu anlatan Özkan, "Dogal olarak çok kalabaliga girip çikiyordu. Rutin kontrol yapildi, bir sikintisi yok. Su an için yatirilmadi, takip ediyoruz. Hafif öksürügü vardi." dedi.

Belediye yetkilileri de birkaç gündür süren öksürük sikayeti nedeniyle ailesiyle hastaneye basvuran Böcek'in testlerinin devam ettigini, sonuca göre yatirilip yatirilmayacagina karar verilecegini bildirdi.

- "Kovid-19 testim negatif çikti"

Baskan Böcek, sosyal medya hesabindan, "Sevgili dostlar, ates, öksürük, halsizlik nedeniyle Akdeniz Üniversitemize geldim. Tahlillerim yapildi, Kovid-19 testim çok sükür negatif çikti. Iyi dileklerinize tesekkür ederim. Saglikli güzel günler diliyorum." paylasiminda bulundu.

- Kovid-19 tedavisi görmüstü

Muhittin Böcek, sosyal medya hesabindan 17 Agustos 2020'de yaptigi paylasimla Kovid-19 test sonucunun pozitif çiktigini duyurmus, herkese maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarina uymasi için uyarida bulunmustu.

Böcek, takibinin yapildigi hastanede saglik durumu kötülesince 7 Eylül'de yogun bakim ünitesine alinmis, 24 Eylül'de Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevk edilmisti.

Akcigerlerindeki rahatsizlik nedeniyle solunum kaslarinda sorun olusan Böcek'e, daha iyi nefes alabilmesi için trakeostomi (nefes borusuna delik açilmasi) uygulanmisti.

Böcek, saglik durumunun iyiye gitmesi üzerine 9 Kasim'da yogun bakim ünitesinden normal servise alinmis ve 3 Aralik'ta da taburcu edilmisti. Muhittin Böcek, 8 Aralik 2020'de ise görevine baslamisti.
Kaynak: AA