Ziya Selçuk Açiklamasi 'Gün Gelir Bu Sifatlar Silinir, Geriye Yine 'Ögretmen' Kalir'

Ziya Selçuk sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, “Ben bir ögretmenim. Ögretmen yeri gelir, ailenizden biri olur. Yeri gelir, arkadasiniz, sirdasiniz, yol arkadasiniz olur. Yeri gelir, rehber olur; yeri gelir, bakan olur. Gün gelir bu sifatlar silinir, geriye yine ‘ögretmen’ kalir” ifadelerini kullandi.

Ziya Selçuk Açiklamasi 'Gün Gelir Bu Sifatlar Silinir, Geriye Yine 'Ögretmen' Kalir'
Milli Egitim Bakanligi görevinden affini isteyen ve görevden affedilen Ziya Selçuk, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, “Ben bir ögretmenim. Ögretmen yeri gelir, ailenizden biri olur. Yeri gelir, arkadasiniz, sirdasiniz, yol arkadasiniz olur. Yeri gelir, rehber olur; yeri gelir, bakan olur. Gün gelir bu sifatlar silinir, geriye yine ‘ögretmen’ kalir.

Ben bugün ögretmenim. Hem sizin ögretmeniniz hem de siniflarinizda, okullarinizda sizin geleceginiz için çalisan bir milyon ögretmeninizin meslektasiyim. Ne mutlu ki hayatim, okul koridorlarinda sizin sesinizle geçti ve ömrüm oldukça yine bu sesi duyacagim. Bu yüzden bu, bir veda degil; bir ‘hos geldin’ mektubu benim için. Yaniniza yeniden hos geldim.

Isterim ki ülkemize, güzel ahlaka, güzel Türkçemize, o heybetli ve derin kültürümüze tutunarak dünyanin bütün güzellik ve iyiliklerine uzanin, bilim ve bilgiyi derin bir nefes gibi içinize çekin. Bunu yaparken en büyük destegi yine kendinizden alacaksiniz. Birbirinize yaslanin ve birbirinize olan saygi, sevgi ve anlayisinizla bu memleketi, bir ülke ödevi bilinciyle omuzlayin.

Ögretmenleriniz Çok kiymetliler. Onlarin degerinin ölçülemeyecegini ileride muhakkak fark edeceksiniz ancak ögretmenlerinizle iliskilerinizi bugünden böyle kurun ve hep yanlarinda olun. Benim için her biriniz kendi ögretmeninin gözlerinin ta içine bakip sunu söylerse minnettar olurum: ‘Ögretmenim iyi ki varsin.’

Inaniyorum ki ögretmenleriniz sayesinde egitim yolculugunuzda tüm yollariniz açilacak ve siz bu yolun içinde gelecege güvenli adimlarla yürüyeceksiniz. Yolunuza isik tutacak herkese simdiden tesekkür ediyorum.

Müsaadenizle, bana her daim hizami gösteren güzel gözlerinizden öpüyor; kendileriyle tanistigimdan beri yardim, anlayis ve desteklerini esirgemeyen ailelerinize sevgilerimi sunuyorum. Dua, niyet ve gülümsemesiyle bana destek olan herkesi kalbimle selamliyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA