Erzincan'da Ücretli Poset Denetimi Yapildi

Erzincan’da Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü ekiplerince marketlerde ücretli poset denetimi yapildi.

Erzincan'da Ücretli Poset Denetimi Yapildi
Konuya iliskin Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügünden yapilan açiklamada, “Ilimizde satis yapan is yerlerine yönelik ücretli poset denetimi yapildi. Poset ücretlendirilmesine yönelik esaslarin uygulanip uygulanmadigini tespit etmek amaciyla ekiplerimizce gerçeklestirilen denetimlerde kullanilan posetlerin özellikleri hakkinda bilgilendirmelerde bulunuldu.

Ilimizde faaliyet gösteren market, magaza ve diger satis noktalarinda yapilan denetimlerde, satilan posetlerin faturalara eklenip eklenmedigi, posetlerin kalitesi, barkod, çevreci slogan ve sifir atik logosunun kullanimi konusunda kurallara uyulup uyulmadigi kontrol edildi.

Gerçeklestirilen denetimler sonrasinda bildirim ve beyan yükümlülügünü zamaninda ve/veya tam olarak yerine getirmeyenlere 15 bin TL, geri kazanim katilim payina iliskin belirtilen esaslara uymayanlara ise Bin 500 TL, plastik posetleri ücretsiz verdigi, promosyona veya kampanyaya tabi tuttugu tespit edilenlere ise kanun kapsaminda depo alani hariç kapali satis alaninin her metrekaresi için 15,16 TL idari para cezasi verilecegi hatirlatildi” denildi.
Kaynak: İHA