Atina'nin Kuzeyindeki Orman Yanginlari Rüzgarin Etkisi Ile Yeniden Alevlendi

Yunanistan’in baskenti Atina’nin kuzeyinde devam eden orman yanginlari rüzgarin etkisi ile yeniden alevlenirken, birçok bölgede tahliye emri verildi.

Atina'nin Kuzeyindeki Orman Yanginlari Rüzgarin Etkisi Ile Yeniden Alevlendi
Yunanistan son 30 yilin en siddetli sicak hava dalgasiyla bogusurken, sali gününden bu yana ülke genelinde 150’den fazla orman yangini çikti. Yanginlarda onlarca ev, isyeri ve binlerce dönümlük ormanlik alan kül olurken, düzinelerce kasaba ve köy tahliye edildi.

Atina’nin kuzey kesimlerinde rüzgarlarin etkisi ile dün kontrol altina alinan orman yanginlari yeniden alevlenirken, yetkililer Afidnes, Kryoneri, Kokkinovrahos ve Ippokrateios Politeia banliyölerinin yani sira yakinlardaki Malakasa göçmen kabul merkezindeki siginmacilarin tahliyesini emretti. Alevlerin ormanlik alandan yerlesim birimlerinin oldugu bölgelere dogru hizla yayildigi kaydedilirken, yangina çok sayida itfaiye ekibi ile 10 helikopter ve 7 uçagin müdahale ettigi aktarildi.

Sivil Koruma Kurumu tarafindan yapilan açiklamada, ülkenin yarisi için yarin "asiri yangin uyarisi" yayinladi. Yerel kuruluslar ise, devam eden orman yanginlari nedeniyle baskent bölgesinde planli elektrik kesintileri olabilecegini bildirdi. Atina ve bölgedeki tüm park ve açik alanlarin ise önlem amaçli kapatilmasi emredildi.

Yunanistan Maliye bakanligi ise, yanginlar nedeniyle esyalarini kaybeden kisilere 6 bin euroya kadar acil ödeme yapilacagini duyurarak, daha fazla önlem alinacagini belirtti.

Kaynak: İHA