Kastamonu'nun Devrekani Ilçesinde Selin Yaralari Sariliyor

Karabük Valisi Fuat Gürel: 'Su anda Devrekani ilçemizde sel afetinin yol açtigi yaralarin birçogu sarildi. Ekiplerimiz gayretli çalismalarina devam ediyor. En kisa zamanda ilçemizin tüm yaralarini saracagiz'

Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde selin ardindan Karabük Valisi Fuat Gürel koordinatörlügünde yürütülen çalismalar yogun sekilde sürüyor.

Karabük Valiliginden yapilan açiklamaya göre, koordinatör olarak görevlendirilen Vali Gürel, Devrekani'deki sel afetinden etkilenen bölgelerde Karabük Il Özel Idaresi ve Devlet Su Isleri (DSI) çalismalarini inceleyerek yetkililerden bilgi aldi.

Devrekani'deki Erenler köyü köprüsü, Çörekçi köyü, Elmali merkez cami, Elmali ile Tekke arasi baglanti yolunda Karabük Il Özel Idaresi ve DSI tarafindan devam eden çalismalari yerinde inceleyen Gürel, yaptigi açiklamada, Devrekani'deki çalismalarin sistemli bir sekilde devam ettigini bildirdi.

Sel afetinden sonra kapanan menfezler, bozulan yollar, içme sularinin kullanilamaz duruma gelmesi gibi birçok sorunla karsi karsiya kaldiklarini belirten Gürel, sunlari kaydetti:

"Ama sunu gördük ki birlikten kuvvet doguyor. Devrekanili hemsehrilerimizin destekleri, Karabük Il Özel Idaremizin personellerinin gayretli çalismalari ve diger kurumlarimizin da özverili çabalari neticesinde bu sorunlarin üstesinden geldik. Su anda Devrekani ilçemizde sel afetinin yol açtigi yaralarin birçogu sarildi. Ekiplerimiz gayretli çalismalarina devam ediyor. En kisa zamanda ilçemizin tüm yaralarini saracagiz."

Gürel'e incelemelerde Karabük Özel Idaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Devrekani Ilçe Özel Idaresi Müdürü Kenan Öz, Karabük Il Özel Idaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Abdullah Hüsam ile AK Parti Devrekani Ilçe Baskani Hayrettin Melezoglu eslik etti.

Kaynak: AA