Çankaya'da Zafer Bayrami'na Coskulu Kutlama

Çankaya Belediye Baskani Alper Tasdelen, 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 99. yil dönümünde törenlere katilarak bayram coskusunu tüm Çankayalilarla yasadi.

Çankaya'da Zafer Bayrami'na Coskulu Kutlama
Çankaya Belediyesi, 30 Agustos Zafer Bayrami’ni Çankaya Gençlik Bandosu esliginde vatandaslara bayrak ve Nutuk dagitarak kutladi. Çankaya Belediyesinin bayram otobüsü, marslar esliginde ilçenin birçok noktasinda gezerek vatandaslarin bayram coskusunu katladi. Çayyolu Ata Park’ta düzenlenen törende Atatürk Aniti’na çelenk birakan Çankaya Belediye Baskani Alper Tasdelen, Türkiye’nin kurtulusunda ve kurulusunda canini ortaya koyan tüm sehitleri minnetle andi. Törende Çankayalilara hitap eden Baskan Alper Tasdelen, “Aydinlik güzel bir günde 30 Agustos Zafer Bayramimizi kutluyoruz. Ne mutlu bize ki, emperyalizme karsi, bagimsizligini kazanmis, esaret zincirini paramparça etmis, içinden Mustafa Kemal Atatürk gibi bir yigidi, kahramani çikarmis bir milletiz. Bayramimiz kutlu olsun” dedi.



“Biz bagimsizligimizi savasarak, boyun egmeyerek, teslim olmayarak sagladik”

Konusmasinda, Mehmet Akif Ersoy’un Istiklal Marsi’nin ‘Hangi çilgin bana zincir vuracakmis sasarim’ dizelerini hatirlatan Baskan Alper Tasdelen sözlerini söyle sürdürdü:

“Türk Milleti’ne zincir vuracak çilgin, tarihte hiçbir zaman basarili olamadi. Biz bagimsizligimizi savasarak, boyun egmeyerek, teslim olmayarak sagladik. Hiçbir zaman yoktur ki, Türk Milleti esaret altinda yasasin. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ya Istiklal Ya Ölüm’ veya Istanbul’a geldiginde ‘Geldikleri gibi giderler’ sözleri, iste bu bagimsizlik ruhunun sözleridir. Mustafa Kemal’in 19 Mayis’ta Samsun’a vardiginda yüregindeki o esaret zincirini kirma mücadelesi, azmi bir baktiniz ki bütün bir milleti atesledi ve yedi düvele karsi savasan Türk Ulusu bagimsizligini kazandi. Iste 30 Agustos, o esaret zincirinin paramparça edildigi bir zaferdir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çiktigi kurtulus yolunda onun büyük ve devrimci önderligi ile halkimiz, emperyalizme karsi insanligin en büyük ulusal kurtulus mücadelesini kazandi. Kendi halkindan baska hiçbir seye güvenmeden yola çikti ve insanliga bir büyük kurtulus mücadelesi armagan etti. Halkimizin zafer ve kurtulus günü olan 30 Agustos Zafer Bayramimizi kutluyor, bizlere bagimsizligimizi ve özgürlügümüzü kazandiran basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu ülkenin kurtulusunda varligini ortaya koyan sehitlerimizi, gazilerimizi minnet ve saygiyla aniyorum.”
Kaynak: İHA