Ülke Genelindeki 6 Orman Yangini Kontrol Altinda

Orman Genel Müdürlügü’nün yanginlarla mücadelesi devam ediyor. Bugün ülke genelinde çikan 6 orman yangini ve 6 kirsal alan yangini yasandi. Izmir, Sirnak, Burdur, Edirne, Antalya ve Yozgat illerinde çikan orman yanginlarinin tamami ekiplerin yogun mücadelesi sonucunda kontrol altina alindi. Tunceli’deki özel güvenlik bölgesinde çikan yanginlardan 3’ü kontrol altina alinirken, kalan 1 yangin için ise söndürme çalismalari olumlu yönde ilerliyor.

Ülke Genelindeki 6 Orman Yangini Kontrol Altinda
Orman Genel Müdürlügü (OGM), 28 Agustos itibari ile Türkiye genelindeki orman yanginlarina iliskin son durum hakkinda açiklama yapti. Türkiye genelinde yasanan 6 orman yangini ve 6 kirsal alan yanginlarinin tamaminin kontrol altina alindigi belirtilen açiklamada, "Izmir Aliaga’da 13.30’da baslayan orman yangini ekiplerin hizli müdahalesi ile 14.35’te kontrol altina alindi. Sirnak Uludere Ortasu köyünde 13.00’da baslayan yangi ise 17.30’da kontrol altina alindi. Bugün bir yangin da Burdur Bucak Elsazi köyünde yasandi. 11.40’da çikan yangin 13.25’te kontrol altina alindi. Edirne Kesan Yenice köyünde sabah 06.47’de çikan yangin da 08.00’da kontrol altina alindi. Antalya Konyaalti Zümrüt köyünde 17.25’te çikan yangin 19.50’de kontrol altina alinirken, Yozgat Akdagmadeni Akçakisla köyünde 17.15’de çikan yangin da 19.30’ta kontrol altina alindi ve bölgelerdeki sogutma çalismalari devam ediyor. Bugün ayrica Türkiye genelinde 6 kirsal alan yangini da meydana geldi” denildi.

TUNCELI’DEKI ORMAN YANGINLARINDAN 3’Ü KONTROL ALTINDA

Açiklamada Tunceli yanginlari için de bilgi paylasiminda bulunan OGM, özel güvenlik bölgesinde 18.08.2021 tarihinde saat 13.45’te ormanlik alanda çikan örtü yanginlarindan 3’ünün kontrol altina aldigini kaydederek, “Tunceli ili Hozat ilçesi Hozat-Ovacik arasindaki özel güvenlik bölgesi olarak ilan edilen alanda çikan orman yangini dört noktada basladi.

Isletme müdürlügümüze ait 1 arazöz, 3 ilk müdahale araci ve 2 dozer ve 2 greyder ve 25 personelle söndürme çalismalari araliksiz devam ediyor. Arazinin daglik ve ormaninin çok sik olmasindan dolayi yangini önlemek adina ekiplerimiz 30 km yol ve 25 km de yangin emniyet seridi açmistir. Yanginlardan 3 tanesi kontrol altina alinarak sogutma çalismalari baslamistir. Devam eden diger yangina müdahale ekiplerimiz tarafindan yapilmaktadir. Yanginin etrafinda serit açma çalismalarimiz devam etmektedir. Yangin yerlesim yerlerini tehdit etmemektedir. En kisa zaman içerisinde yangin kontrol altina alinacaktir. Mevcut yanginlar örtü yangini olup, örtü yer ekiplerimiz müdahale etmektedir” açiklamasinda bulundu.

8 AYDA 2 BIN 105 YANGINLA MÜCADELE EDILDI

OGM’nin verilerine göre yilin ilk 8 ayinda Türkiye’de bin 597 kirsal yangin ve 2 bin 105 orman yangini yasandi. Yanginlarin tamami Orman Teskilatinin yogun çabalari neticesinde kontrol altina alinarak, yanan alanlar için yeniden agaçlandirma çalismalari baslatildi.

-IHA-
Kaynak: İHA