'Sinop Gerze'de Yardimlarin 'Seçilmis' Kisilere Dagitildigina Iliskin Iddialar Gerçegi Yansitmamaktadir'

Içisleri Bakanligi Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD), 11 Agustos 2021 tarihinde Bati Karadeniz’de baslayan asiri yagislar sonucunda Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi olarak ilan edilen Sinop’un Gerze ilçesinde yardimlarin “seçilmis” kisilere dagitildigina iliskin haberlerin gerçegi yansitmadigini açikladi.

'Sinop Gerze'de Yardimlarin 'Seçilmis' Kisilere Dagitildigina Iliskin Iddialar Gerçegi Yansitmamaktadir'


AFAD’tan yapilan yazili açiklamada, “11 Agustos 2021 tarihinde Bati Karadeniz’de baslayan asiri yagislar sonucunda Bartin, Kastamonu ve Sinop illerimizde sel ve su baskinlari meydana gelmistir. Yasanan sel, su baskini ve heyelan afetleri sonucunda, Kastamonu’nun Abana, Azdavay, Bozkurt, Çatalzeyin, Devrekani, Inebolu, Küre, Pinarbasi ve Senpazar ilçeleri; Sinop’un Merkez, Ayancik, Türkeli, Gerze, Boyabat ve Erfelek ilçeleri ile Bartin’un Ulus ilçesi Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi olarak ilan edilmistir. Bugün bazi medya kuruluslarinda yer alan yardimlarin Gerze’de ‘seçilmis’ kisilere dagitildigina iliskin mesnetsiz iddialar gerçegi yansitmamaktadir” denildi.

Açiklamanin devaminda, “Bugüne kadar ülkemizin dört bir kösesinden hayirsever vatandaslarimizin, kurum ve kuruluslarimizin bölgeye gönderdigi 3.460.347 kalem ürünün (gida kolisi, su, bebek bezi vb.) Afet Yönetim Karar Destek Sistemi (AYDES) araciligiyla girisi yapilmistir. Gelen yardimlar, Bozkurt ilçesi ile birlikte, selden etkilenen ve Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilen Gerze gibi diger ilçelerdeki ihtiyaç sahiplerine, Türkiye Afet Müdahale Plani kapsaminda Ayni Bagis Depo Yönetimi ve Dagitim Çalisma Grubu’nun koordinasyonunda, herhangi bir ayrim yapilmadan dagitilmaktadir. Gerçegi yansitmayan ve herhangi bir dayanagi olmadan yayimlanan bu tarz haberler, bölgede yaralarin sarilmasi için günlerdir vefakarca görev yapan yardim görevlilerini üzdügünü ve çalismalara destek yerine köstek oldugunu hatirlatiriz” ifadelerine yer verildi.

(Musa Erdogan/IHA)
Kaynak: İHA