Kays Said Açiklamasi 'Bazi Yetkililer Tunus'a Gelen Dis Yardimlari Yurtdisindaki Varliklarina Aktardi'

Tunus Cumhurbaskani Kays Said, bazi yetkililerin Tunus’a gelen dis yardimlari yurtdisindaki varliklarina aktardigini belirtti.

Kays Said Açiklamasi 'Bazi Yetkililer Tunus'a Gelen Dis Yardimlari Yurtdisindaki Varliklarina Aktardi'
Tunus Cumhurbaskani Kays Said, Kartaca Sarayi’nda Tunus Bankalar ve Finansal Kurumlar Meslek Birligi Baskani Mohamed Al-Aqrabi’yi kabul etti. Görüsme sirasinda açiklama yapan Cumhurbaskani Said, bazi yetkililerin Tunus devletine yardim amaciyla bazi ülkelerden gelen yardimlari yurtdisindaki varliklarina aktardigini belirterek, "Bundan sonra medyada ulusal kurtarma hakkinda konusuyorlar ve aslinda vatanin bir kurtarma hükümetinden bahsedenlerden kurtarilmasi gerekiyor" dedi.

Herhangi bir yetkilinin herhangi bir kurusun bosa harcanmasindan sorumlu tutulacagini aktaran Said, yasalara uyan dürüst isadamlari ve yatirimcilarin haklarini ve mülkiyetini ihlal etmeye yer olmadigini ifade ederek, Tunus’ta özgürlüklerin yasa çerçevesinde güvence altina alindigini vurguladi.

Öte yandan, Tunus Cumhurbaskani Kays Said, 25 Temmuz’da Tunus Basbakani Hisam El-Mesisi’yi görevden aldigini, meclisin yetkilerini dondurdugunu ve tüm milletvekillerinin dokunulmazliginin kaldirildigini duyurmustu. Tüm tepkilere ragmen aldigi kararlari savunan Cumhurbaskani Said, ülkenin tehlikede oldugu sirada kendisine olaganüstü yetkiler taniyan Anayasa’nin 80. maddesini hayata geçirdigini belirtmisti.

(Hamad Alnajjar/IHA)
Kaynak: İHA