Park Halindeki Yolcu Otobüsünün Freni Bosaldi, Önüne Ne Kattiysa Götürdü

Erzurum’da park halindeki yolcu otobüsü freninin bosalmasi sonucu 600 metre sürüklendi. Bos otobüs önüne ne kattiysa götürürken, herhangi bir can kaybinin yasanmadigi kazada 1 kisi hafif sekilde yaralandi.

Park Halindeki Yolcu Otobüsünün Freni Bosaldi, Önüne Ne Kattiysa Götürdü
Edinilen bilgilere göre olay, bugün 19.45 siralarinda Yakutiye ilçesine bagli Ömer Nasuhi Bilmen Mahallesi’nde meydana geldi. Esadas firmasina bagli yolcu otobüsünün soförü olan H.N. otobüsü evinin önüne park etti. 10 dakika sonra park halindeki otobüs freni bosalmasi sonucu 600 metre sürüklenerek market duvarina çarparak durdu. Yolcu otobüsü sürüklendigi esnada kaldirim duvarlarina vurduktan sonra önüne kattigi elektrik direklerini söktü. Ardindan hizla ilerleyen otobüs karsidan karsiya geçmekte olan B.Y. isimli kadini teget geçerek market ve eczanenin bulundugu bina duvarina çarparak durabildi.

Ihbar üzerine olay yerine çok sayida 112 Acil Saglik, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Hafif yaralanan B.Y. olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldirilarak tedavi altina alindi. Öte yandan, itfaiye ekipleri otobüsü vinç yardimiyla sikistigi market duvarindan büyük çabalar sonucu çikardi.

Polis kazayla ilgili tahkikat baslatti.
Kaynak: İHA