Cumhurbaskani Erdogan, Bosna Hersek Ve Karadag'a Resmi Ziyarette Bulunacak

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Bosna Hersek ile Karadag'a gidecek.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligindan yapilan yazili açiklamaya göre, Erdogan, Bosna Hersek Devlet Baskanligi Konseyinin davetine icabetle yarin bu ülkeye resmi bir ziyaret gerçeklestirecek.

Ziyaret çerçevesinde Bosna Hersek Devlet Baskanligi Konseyi Baskani Zeljko Komsiç, Konsey Üyeleri Sefik Caferoviç ve Milorad Dodik ile yapilacak görüsmelerde, Türkiye ile Bosna Hersek arasindaki ikili iliskiler tüm veçheleriyle gözden geçirilecek, mevcut is birliginin derinlestirilmesi için atilabilecek adimlar ele alinacak.

Cumhurbaskani Erdogan, Bosna Hersek'i ziyaretinin akabinde, Karadag Cumhurbaskani Milo Cukanoviç’in davetine icabetle, 28 Agustos Cumartesi günü Karadag'a resmi ziyarette bulunacak.

Karadag'da gerçeklestirilecek görüsmelerde ikili iliskiler tüm boyutlariyla ele alinacak, is birliginin daha da gelistirilmesi imkanlari üzerinde durulacak.

Her iki ziyaret sirasinda da Balkanlar'daki güncel gelismeler degerlendirilecek, diger bölgesel ve uluslararasi meseleler hakkinda görüs alisverisinde de bulunulacak.

Kaynak: AA