Türk Askerinin Afganistan'dan Tahliyesine Baslandi

Milli Savunma Bakanligi: 'Çesitli temaslar, mevcut durum ve sartlar degerlendirilerek Türk Silahli Kuvvetleri unsurlarinin tahliyesine baslanmistir' '(Afganistan'da görev yapan Türk askeri) Türk Silahli Kuvvetleri kendine tevdi edilen bu görevi de basariyla yerine getirmenin gururuyla vatan topragimiza geri dönmektedir' 'Hamid Karzai Havaalani'nda yasanan karmasaya diger ülke askerleri ile müdahale edilmis, havaalaninda güvenlik saglanarak faaliyetlerin yürütülmesi saglanmistir' 'Bu süreçte askeri uçaklarimizla 1129 sivil vatandasin tahliyesi yapilmistir'.

Milli Savunma Bakanligi (MSB) çesitli temaslar, mevcut durum ve sartlar degerlendirilerek Türk Silahli Kuvvetleri (TSK) unsurlarinin Afganistan'dan tahliyesine baslandigini bildirdi.

MSB'den yapilan açiklamada, TSK'nin 2002'den bu yana BM, NATO ve ikili anlasmalar kapsaminda tarihi ve kültürel baglari olan Afgan halkinin baris, huzur ve istikrarina katki saglamak için Afganistan'da görev yaptigi animsatildi.

Açiklamada, sunlar kaydedildi:

"ABD ve NATO'nun Afganistan'dan ayrilacaklarini açiklamalarinin ardindan Türkiye her zaman ifade ettigi 'Afgan halki istedigi sürece Türkiye yanlarinda olmaya devam edecektir' sözünden hareketle, belirli sartlar olusmasi durumunda 6 yildir yaptigi gibi Uluslararasi Hamid Karzai Uluslararasi Havaalaninin güvenli ve uluslararasi standartlarda isletilmesi sorumlulugunu sürdürebilecegi yönündeki niyetini ortaya koymustur.

Bu kapsamda, Hamid Karzai Havaalani'nda yasanan karmasaya diger ülke askerleri ile müdahale edilmis, havaalaninda güvenlik saglanarak faaliyetlerin yürütülmesi saglanmistir. Bu süreçte askeri uçaklarimizla 1129 sivil vatandasin tahliyesi yapilmistir. Çesitli temaslar, mevcut durum ve sartlar degerlendirilerek TSK unsurlarinin tahliyesine baslanmistir Türk Silahli Kuvvetleri kendine tevdi edilen bu görevi de basariyla yerine getirmenin gururuyla vatan topragimiza geri dönmektedir."

Kaynak: AA