Cumhurbaskani Erdogan'dan, 'Neredeydik, Nereye Geldik?' Paylasimlari

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, iktidarlari döneminde Türkiye'nin ekonomi, çevre ve sehircilik, enerji, tarim, kültür ve turizm, disisleri, savunma sanayi, sanayi ve teknoloji alaninda geldigi noktayi grafiklerle paylasti Cumhurbaskani Erdogan: 'Ne kadar özetlemeye çalisirsak çalisalim, anlatmakla bitmeyecek, tükenmeyecek, saatlere hatta günlere sigmayacak isler yaptik'.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Ne kadar özetlemeye çalisirsak çalisalim, anlatmakla bitmeyecek, tükenmeyecek, saatlere hatta günlere sigmayacak isler yaptik." ifadelerini kullandi.

Erdogan, iktidarlari döneminde Türkiye'nin ekonomi, çevre ve sehircilik, enerji, tarim, kültür ve turizm, disisleri, savunma sanayi, sanayi ve teknoloji alaninda geldigi noktayi Twitter adreslerinden grafiklerle paylasti.

Ekonomide gelinen noktayi aktarirken yillik büyümeyi ortalama yüzde 1'in altindan yüzde 5,1'e getirdiklerini belirten Erdogan, "Yatirimlarimizi yillik 70 milyar lira seviyesinden 1,4 trilyon liraya çikardik. Ihracatimizi 36 milyar dolardan 2020 yilinda 170 milyar dolara yükselttik. Cari açigi 2019 yilinda fazlaya dönüstürmeyi basarmistik, insallah yeniden ayni tabloyu görecegiz." açiklamasini yapti.

19 yilda 9 milyon kisiye is bulduklarini hatirlatan Cumhurbaskani Erdogan, ekonomide diger yapilanlari ise söyle siraladi:

"Merkez Bankasi rezervlerimiz su an 109 milyar seviyesinde. Süreci tamamlanan islemlerle yakinda 115 milyar dolarin üzerine çikacak. Nüfusumuzun 66 milyon oldugu dönemde 238 milyar dolar olan milli gelirimizi, 960 milyar dolara kadar yükseltmistik. Son yillarda bir miktar düsüs yasasak da, en kisa sürede trilyon dolarin üzerine çikartacagiz milli gelirin satin

alma gücü paritesinde 17'nci siradan 11'inci siraya çiktik. Kamu ve özel sektör borçlanmasinda gelismis ve gelismekte olan ülkeler arasinda en düsük orana sahip devletlerden biriyiz."

- "540 milyar metreküp dogal gaz rezervi kesfettik"

Cumhurbaskani Erdogan, çevre ve sehircilik, enerji, tarim, kültür ve turizm alanlarindaki gelismeleri de aktardi.

Atik su aritma hizmeti verilen belediye nüfusunun yüzde 35'ten yüzde 90'a ulastigini bildiren Erdogan, "79 ilde 60,6 milyon metrekarelik alanda 369 adet millet bahçesi projesini hayata geçiriyoruz. 1milyon 100 bin konut ürettik ve 2,5 milyon konutun dönüsümünü tamamladik." bilgisini paylasti.

Tarimsal gayri safi yurt içi hasilanin 37 milyar lirayi bile bulmadigini hatirlatan Cumhurbaskani Erdogan, bunun 2020'de 333 milyar lirayi geçtigini belirtti.

19 yilda 165 milyar lira tarimsal destek saglandigini vurgulayan Erdogan, "Orman varligini 20,8 milyon hektar seviyesinden aldik 22,9 milyon hektara çikardik." ifadesini kullandi.

TANAP ve TürkAkim projelerini tamamladiklarini hatirlatan Cumhurbaskani Erdogan, yüzer LNG depolama ve gazlastirma ünitelerinden ilkini Izmir'de, Ikincisini Hatay'da devreye aldiklarini animsatti. Erdogan, "540 milyar metreküp dogal gaz rezervi kesfettik." açiklamasinda bulundu.

- "Dis temsilcilik sayimizi 163'den 252'ye ulastirdik"

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, iktidarlari döneminde disisleri, savunma sanayi ile sanayi ve teknoloji alaninda yaptiklarini da aktardi.

Dis temsilcilik sayisini 163'den 252'ye ulastirdiklarinin altini çizen Erdogan, Türkiye'yi dünyanin en büyük besinci temsil agina sahip ülkesi haline getirdiklerini bildirdi.

Savunma sanayi projelerini 62'den 750'ye yükselttiklerini bildiren Cumhurbaskani Erdogan, su bilgileri paylasti:

"Savunma sanayii projelerinin bütçesi 5,5 milyar dolardan 75 milyar dolara ulasti. Dünyanin sayili insansiz hava araci üreticisi ve ihracatçisi ülkeleri arasina girdik. Organize sanayi bölgesi sayimizi 192'den 325'e çikardik. 22 endüstri bölgesi, 79 teknopark kurduk. Uzay Ajansi'ni faaliyete geçirdik, Milli Uzay Programimizi belirledik. Yerli otomobil süreci planlandigi sekilde yürüyor, 2023 yilinda kendi otomobilimizi yollarda görecegiz."

Kaynak: AA