'Elmaci Dede' Amanos Daglari'ndaki Mehmetçige Denizli'den Üzüm Götürdü

"Elmaci Dede" olarak bilinen ve temin ettigi elmalari yurdun dört bir kösesindeki Mehmetçige ikram etmek için kilometrelerce yol giden 71 yasindaki Muhammet Yilmaz, bu kez Amanos Daglari'nda görev yapan güvenlik güçleri için üzüm getirdi.

Hafif ticari aracina yükledigi 1 ton üzümle yaklasik 700 kilometre yol kat ederek Denizli'den Adana'ya gelen Yilmaz, ilk olarak Adana Valisi Süleyman Elban'i ziyaret etti.

Ziyaret sonrasi gazetecilere açiklama yapan Yilmaz, iki elma bahçesi oldugunu, bunlardan birinin ürünlerini her zaman operasyonlara katilan askerlere dagittigini belirtti.

Bu kez Amanos Daglari'nda operasyonlara katilan güvenlik güçlerine hediye getirmek istedigini ifade eden Yilmaz, sunlari konustu:

"Elma hasadina yaklasik 1 ay kaldigi için bu kez kentteki üreticilerden topladigim üzümleri getirdim. Amanoslarda büyük fedakarlik yapan askerlerimize, polislerimize, komandolarimiza manevi destek olmak için üzüm ikram etmek üzere buraya geldim. Onlarin büyük fedakarliklari söz konusu. Buna karsi benim bir kahve kösesinde oturup zaman geçirme sansim yoktur."

Aksam saatlerinde Dörtyol'a ulasan Yilmaz, burada Jandarma Kara Hasan Pasa Kislasi'na geçerek getirdigi üzümleri Mehmetçige teslim etti.

Yilmaz, meyveleri askerlere ulastirabildigi için çok mutlu oldugunu ifade ederek, gücünün el verdigi sürece güvenlik güçlerine manevi destek olmaya devam edecegini söyledi.

Kaynak: AA