Almanya'da Delta Mutasyonuna Karsi Eylülde Ek Asilama Basliyor

Almanya Saglik Bakani Jens Spahn, ülke genelinde Covid-19’un Delta mutasyonuna karsi eylül ayindan itibaren yasli ve risk altindaki gruplara ek asilamanin baslayacagini açikladi.

Almanya'da Delta Mutasyonuna Karsi Eylülde Ek Asilama Basliyor
Almanya Saglik Bakani Jens Spahn, 16 eyaletin saglik bakanlari ile görüsmesinin ardindan ülkede Covid-19’a karsi alinan yeni önlemleri açikladi.

Spahn, saglik bakanlarinin Covid-19’un Hindistan’da ortaya çikan Delta mutasyonuna karsi ve kis aylarina hazirlikli girebilmek için yasli ve risk altindaki gruplara eylül ayindan itibaren ek asi dozu sunulmasi konusunda anlastiklarini belirtti.

Ülke genelinde 12-17 yas arasi çocuklarin asi olmasinin kolaylastirilmasi ve yayginlastirilmasi konusunu da ele aldiklarini aktaran Spahn, saglik bakanlarinin resit olmayanlar için ek teklifleri de memnuniyetle karsiladigini bildirdi. Bakan Spahn, tüm eyaletlerde asi merkezlerinde veya diger uygun yerlerde 12-17 yas arasi çocuklara asi imkani sunulacagini açiklarken, üniversitelerde ve meslek yüksekokullarinda gençler ve genç yetiskinler için asi uygulamasi konusunda planlanma yapildigini bildirdi. Spahn, “Isteyen herkes yaz aylarinda asilanabilir. Her yas grubuna yetecek kadar asimiz var. Doktor tavsiyesi üzerine asi yaptirmaya karar veren 12-17 yas arasi çocuklar da asi olarak kendilerini ve baskalarini koruyabilir” dedi.

Almanya’da sadece risk altinda olan veya Covid-19’a yakalanma riski yüksek kisilerle yasayan 12-17 yas arasi çocuklarin asi olmasi öneriliyor.
Kaynak: İHA