'Milli Muharip Uçak' 15. Savunma Sanayii Fuari'nda Görücüye Çikti

Türk Havacilik ve Uzay Sanayii (TUSAS) tarafindan gelistirilen Milli Muharip Uçak (MMU), ‘15. Uluslararasi Savunma Sanayii Fuari IDEF’te görücüye çikti. Dünya kamuoyunun da önemle takip ettigi Milli Muharip Uçak’in Mart 2023’te hangardan çikarilmasi hedefleniyor.

'Milli Muharip Uçak' 15. Savunma Sanayii Fuari'nda Görücüye Çikti
Türkiye’nin savunma sanayiinde disa bagimliligini azaltmak amaciyla Sanayi ve Teknoloji Bakanligi bünyesinde kurulan TUSAS Istanbul’da gerçeklestirilen fuarda ANKA, AKSUNGUR, ATAK, ATAK 2, GÖKBEY, HÜRKUS, HÜRJET ve Türkiye’nin bekâ projesi 5’înci nesil ana muharip uçagi Milli Muharip Uçak’i sergiliyor. TUSAS böylece gerçeklestirdigi özgün projelerle, Türkiye’nin havacilik ve uzay alaninda bagimsiz savunma sanayinin tesis edilmesi için sundugu katkiyi ve geldigi önemli asamayi da gözler önüne seriyor.

Tüm hava platformlarinin yani sira HÜRJET Simülatörü ile ziyaretçilerine gerçege yakin bir uçus deneyimi yasatan TUSAS, Türkiye’nin milli uzay programinda önemli yer tutan ve yerli imkanlarla gelistirilen uydu projelerini de IDEF’te sergiliyor.

TUSAS’in fuarda sergiledigi projeleriyle ilgili bilgi veren TUSAS Milli Muharip Uçak Genel Müdür Yardimcisi Ugur Zengin, ‘’TUSAS olarak fuarda hemen hemen bütün ürünlerimizi sergiliyoruz. Basta Milli Muharip Uçak, Hürjet, Gökbey Helikopteri, yurt disina ihracatini gerçeklestirdigimiz ANKA , ATAK 2 , Hürkus, Aksungur IHA sergiledigimiz ürünler arasinda. Gelistirdigimiz Milli Muharip Uçak suanda gereksinimlerini tamamlama fazinda, hava kuvvetlerimizle birlikte gereksinimlerini netlestirmeye çalisiyoruz. Ön tasarim fazi ve detay tasarim fazi ile çalismalarimizi tamamlayacagiz. MMU’yu 2023’ün Mart ayinda hangardan çikarmayi hedefliyoruz. 2025 yilinda ilk uçusu gerçeklestirmeyi hedefliyoruz. 2029 yilinda ise hava kuvvetlerimizin envanterine uçagimizi sokmayi hedefliyoruz. MMU önemli mühimmatlari tasiyabilecek, siber güvenlik gibi özellikler uçagimizin yaziliminda olacak. Alt yüklenicilerimiz uçagimiza önemli katkilar yapiyor. Savunma sanayimizin ve hava kuvvetlerimizin gücüne güç katmak için bizde çalismalarimizi sürdürüyoruz’’ dedi.

Kaynak: İHA