Kocaeli'den Sel Felaketinin Yasandigi Kastamonu'ya 2 Yardim Tiri Gönderildi

Kocaeli'nin Kandira ilçesinden sel felaketinin yasandigi Kastamonu'ya, gida, tekstil ve temizlik malzemesinin bulundugu 2 yardim tiri gönderildi.

Kandira Belediyesi, Kandira Ziraat Odasi ve Kandirali çiftçilerin destegiyle toplanan yardimlarin yüklendigi 2 tir, Bozburun Mahallesi'nde düzenlenen programla sel bölgesine ugurlandi.

Programda konusan Kandira Belediye Baskani Adnan Turan, sel felaketinde magdur olan vatandaslarin ihtiyaç duydugu ve talep edilen malzemeleri, bölgeye göndermek için harekete geçtiklerini belirtti.

Belediye olarak bölgeye ilk önce bir tir dolusu içme suyu gönderdiklerini aktaran Turan, "Ortaklasa gönderdigimiz yardim tirimiz, bölge insanimizin ne denli vefakar ve yardimsever oldugunu ortaya koymustur. Çiftçimiz tarlasinda, bahçesinde, el emegi ve alin teriyle ürettigi biber, patlican, domates, karpuz, kavun, fasulye gibi ürünleri çuval çuval toplayip getirdi. Bugün ikinci tirimizi Kastamonu'ya, Türk Kizilay'imiz araciligiyla magdur vatandaslarimiza gönderdik." ifadelerini kullandi.

Turan, tirlarin doldurulmasinda emegi geçen tüm çiftçilere tesekkür ederek, "Basta vefat eden vatandaslarimiza Allah'tan rahmet, bölge halkimiza da geçmis olsun dileklerimizi iletiyorum. Yaralari sarmaya bir nebze de olsa vesile olur insallah." dedi.

Programa, Kandira Ziraat Odasi Baskani Erdal Çetin, muhtarlar ve çiftçiler de katildi.

Öte yandan, Mugla'daki orman yanginlarina destek olan Izmit Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (IZBAK), sel felaketinin yasandigi Kastamonu ve Sinop'a gitti.

Kaynak: AA