Derince'den Afet Bölgesine Destek

Bati Karadeniz’de siddetli yagmurlarin sebep oldugu sel ve su baskinlarinin ardindan Derince Belediyesi ve Türk Kizilayi Derince Subesi tarafindan yardim kampanyasi baslatildi.

Kastamonu, Sinop ve Bartin basta olmak üzere Bati Karadeniz’de etkili olan sel ve su baskinlarinda toplam can kaybi sayisi 77’ye yükseldi. Sel baskinlarinin oldugu yerlesim yerlerinde yasayanlara destek olmak isteyen Derince Belediyesi de Türk Kizilayi Derince Subesi ile birlikte anlamli bir kampanya düzenledi.

Konuyla ilgili Derince Belediyesi’nden yapilan açiklamada, “Bati Karadeniz’de siddetli yagmurun sebep oldugu sel ve su baskinlarina karsi afet bölgesine ulastirilmak üzere Kizilay ile birlikte düzenledigimiz ‘Sevinçte ve kederde biriz. Yüregimiz Karadeniz’ kampanyamiza sizler de destek olabilirsiniz. Yardim kampanyamiza kuru gida ve bakliyat, ikramlik ürünler ve aperatif yiyecekler, hijyen malzemeleri, gida kolisi, giyim malzemeleri (sifir), bebek bezi, bebek mamasi, su ve vakumlu sandviç ile sizlerin de katkisini bekliyoruz” denildi.

Kampanya kapsaminda yardimda bulunmak isteyen vatandaslar ayni yardimlarini 19 Agustos Persembe günü aksamina kadar Yenikent Muhtarligi, Çinarli Muhtarligi, Ibnisina Muhtarligi ve Kizilay Derince Subesi’ne teslim edebilecek. Konuyla ilgili yapilan açiklamada ikinci el ürün bagisinin kabul edilmeyecegi ise özellikle ifade edildi.
Kaynak: İHA