Akdeniz'deki Hizmet Neferleri Bursa'ya Döndü

Akdeniz’deki orman yanginlarinda canla basla mücadele ederek, bölge halkinin takdiri kazanan Büyüksehir Belediyesi’nin itfaiye ve BUSKI personeli, Bursa’ya döndü. Yanginlarla özveriyle mücadele eden personele basari belgelerini Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas verdi.

Akdeniz'deki Hizmet Neferleri Bursa'ya Döndü
Manavgat’ta 28 Temmuz’da baslayan ve neredeyse Akdeniz Bölgesi’nin tamamini etkisi altina alan orman yanginlarinda Bursa Büyüksehir Belediyesi de büyük bir mücadele verdi. Büyüksehir Belediyesi’nden 43 itfaiye ve 12 BUSKI personeli, yanginlarla mücadele için Mugla’nin Marmaris, Köycegiz ve Milas ilçelerinde görevlendirildi. Özellikle Marmaris’in Orhaniye, Turgut ve Yukarikeçili Mahallelerinde aldiklari tedbirlerle yanginin bu bölgeye siçramasini önleyen Bursa ekibi, bölge halkinin büyük takdirini kazandi. Bu bölgedeki görevlerini tamamladiktan sonra bölge halkinin alkislari arasinda Köycegiz ve Milas Yeniköy Termik Santrali çevresinde görev alan hizmet neferleri, yanginlarin kontrol altina alinmasinin ardindan Bursa’ya döndü.

“Herkes kahramanliginiza vakif”

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, orman yanginlarinda büyük bir özveriyle mücadele eden itfaiye ve BUSKI personeliyle, Küçük Sanayi Itfaiye Daire Baskanligi’nda bir araya geldi. BUSKI Genel Müdürü Güngör Gülenç, Itfaiye Daire Baskani Muhammed Emin Tarim ve AK Parti Nilüfer Ilçe Baskani Esref Kurem’in da katildigi törende personele seslenen Baskan Aktas, “Sizin gayretlerinizden dolayi bölge halkindan hayir dualari aldik. Allah hepinizden razi olsun. O kadar güzel tesekkürler, o kadar güzel dualar aldik ki anlatirken bile tüylerim hala diken diken oluyor. Telefonla arayanlar oldu, muhtarlardan arayanlar oldu, vatandastan arayanlar oldu. Bir iki kisi falan degil onlarca kisi aradi. Sayin Bakanimiz Murat Kurum arayarak gösterdiginiz duyarliliktan ve çabadan dolayi tesekkür etti. Gösterdiginiz kahramanliga herkes vakif” dedi.

“Ihtiyaç olan her yerdeyiz”

Ortaya çikan yanginlarin neredeyse kontrol altina alindigini ifade eden Baskan Aktas, “Orman yanginlari içimizi yakti. Akabinde bazi sehirlerimizde olusan sel baskinlari veya farkli yanginlarda yüreklerimizi yakan, kaybettigimiz vatandaslarimiz oldu. Maddi hasarlar, maddi kayiplar ortaya çikti. Bir sekilde telafi ederiz. Ülkemiz güçlü bir ülke, aninda vaziyet aliniyor. Büyüksehir Belediyesi olarak ilk günden itibaren seferber olduk. 12 BUSKi personeli, 6 BUSKI araci ve 43 Itfaiye personeli 7 araç olmak üzere 55 personel, 13 aracimizi yangin bölgesine gönderdik. Ekiplerimiz, Marmaris Ilçesi Orhaniye, Turgut, Yukarikeçili mahallelerinde, Köycegiz ve Milas Yeniköy Termik Santrali’nde çalisti. Ayrica bölgeye canli hayvan yardimlarindan tutunda farkli ev esyalarinin sevk edilmesi ile alakali da çalismalarimizi yaptik, yapmaya da devam edecegiz. Halen Bati Karadeniz’de yasanan sel felaketinde parça parça olmak kaydiyla yaklasik 10 civarinda aracimiz ve 30 civarinda personelimiz görev yapiyor” dedi.

Konusmasinin ardindan Itfaiye ve BUSKI personeliyle sohbet eden Baskan Aktas, personelin bölgede yasadiklari ilginç olaylari dinledi. Baskan Aktas, daha sonra orman yanginlarinda özveriyle çalisan personele basari belgelerini verdi.
Kaynak: İHA