Kaza Kirima Ugrayan Uçakta Ölen Rusya Uyruklu 5 Kisi Memleketlerine Gönderildi

Kahramanmaras’ta, yangin söndürme uçaginin düsmesi sonucu hayatini kaybeden 5 Rusya uyruklu mürettebat için Adana Havalimani’nda tören yapildi.

Kaza Kirima Ugrayan Uçakta Ölen Rusya Uyruklu 5 Kisi Memleketlerine Gönderildi
Orman Genel Müdürlügü tarafindan Rusya’dan kiralanan ve Adana Orman Bölge Müdürlügü hizmetinde kullanilan yangin söndürme uçagi ile Kahramanmaras’taki orman yanginina müdahale esnasinda irtibat kesilmis, bölgeye çok sayida arama kurtarma ekibi sevk edilerek uçakta bulunan 5’i Rus, 3’ü Türk vatandasinin cansiz bedenine ulasilmisti.

Düsen uçakta 3 Türk personelle birlikte yasamini yitiren Kaptan Pilot Evgenii Kuznetsov, 2. Pilot Viladislav Berkutov, Radyo Operatörü Nikolai Omelchenko, Navigatör Vadim Karasev ve Teknisyen Lurii Chuborov’in cenazelerinin Adana Adli Tip Kurumu morgundaki islemleri tamamlandi.

Cenazeler buradan alinarak Rusya’ya gönderilmek üzere Adana Havalimanina götürüldü.

Orman Genel Müdür Yardimcisi Mustafa Özkaya burada yaptigi konusmada, uçagin henüz belirlenemeyen bir nedenle kirima ugradigini belirtti.

Yangin söndürme uçaginin ikinci kez suyu biraktiktan sonra su ikmali için dönüse geçtigi sirada düstügünü belirten Özkaya, "Uçakta bulunan 3’ü Türk 5’i Rus mürettebat olmak üzere toplam 8 personelimiz hayatini kaybetmistir. Basta aileler olmak üzere Türk ve Rus milletlerine bassagligi diliyorum." dedi.

Törene, Adana Valisi Süleyman Elban, Orman Genel Müdür Yardimcisi Mustafa Özkaya ve Türk ve Rus askeri heyetleri katildi.

Törenin ardindan cenazeler uçakla Rusya’ya gönderildi.

Yangin söndürme uçaginin düsmesi

Kahramanmas’in Onikisubat ilçesi Ilica Mahallesi Almali mevkisindeki ormanlik alanda yildirim isabet etmesi sonucu yangin çikmis, alevlere müdahale için bölgeye yönlendirilen, Orman Genel Müdürlügü tarafindan Rusya’dan kiralanan ve Adana Orman Bölge Müdürlügü hizmetinde kullanilan yangin söndürme uçagi düsmüstü.

Besen Mahallesi Kisik Vadisi’ndeki olay yerine ulasan ekipler, 8 kisinin naasina ulasmisti.
Kaynak: İHA