Avustralya'da Kovid-19 Kaynakli Can Kayiplari Ve Vaka Artisi Sürüyor

Ülkede bu yil ilk kez günlük vaka sayisi 500’ü asti, 7 kisi hayatini kaybetti.

MELBOURNE -Avustralya genelinde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi mücadele sürerken, bu yil günlük yeni vaka sayisi ilk kez 520’ye çikti, son 24 saatte 7 kisi yasamini yitirdi.

Eyalet hükümetlerinden yapilan açiklamalara göre, Yeni Güney Galler’de (NSW) 478, Victoria’da 22, Avustralya Baskent Bölgesi’nde (ACT) 19 ve Kuzey Bölgesi’nde (NT) 1 kisiye daha Kovid-19 teshisi konuldu.

NSW Eyalet Saglik Müstesari Dr. Kerry Chant, son 24 saatte yaslari 40 ila 80 araliginda degisen 5'i erkek 7 kisinin daha hayatini kaybettigini açikladi.

Ülkede mayis ayinda tek haneli rakamlarda seyreden Kovid-19 vaka sayilari, haziran basinda yükselise geçti ve ilk kez bir günde 500’ün üzerine çikarak 520’ye ulasti.

NSW Emniyet Müdürü Mick Fuller, eyaletin baskenti Sydney’deki tam kapanma uygulamasini daha siki denetlemek için 18 bin polis ve 1800 askerin görevlendirildigini duyurdu.

Kurallari ihlal edenlere 5 bin Avustralya dolarina kadar para cezasi verilecek.

-Melbourne’da tam kapanma 2 hafta daha uzatilacak

Delta varyantina karsi tam kapanmanin 19 Agustos’a kadar yürüklükte oldugu Victoria eyaletinin baskenti Melbourne’da 22 yeni vakanin kaydedilmesinin ardindan yasaklarin 2 Eylül’e kadar uzatilacagi açiklandi.

Kaynagi bilinmeyen çok fazla vaka oldugunu dile getiren Eyalet Basbakani Daniel Andrews, ‘‘Daha zorlu kosullardan geçecegiz çünkü güçlendirilmis karantina 2 Eylül'e kadar yürürlükte olacak. Bu karari vermek zorunda kalmaktan hoslanmiyorum." ifadelerini kullandi.

Öte yandan 19 yeni Kovid-19 vakasi kaydedilen Avustralya’nin baskenti Canberra’da yürürlükte olan tam kapanma uygulamasinin iki hafta daha uzatildigi açiklandi.

Federal Saglik Bakanliginin verilerine göre Kovid-19'un ilk kaydedildigi 25 Ocak 2020'den bu yana virüse yakalanan 39 bin 625 kisiden 965'i hayatini kaybetti.

Ülkedeki 7 bin 520 aktif vakadan 66'si yogun bakimda olmak üzere 430 kisinin hastanedeki tedavileri devam ediyor.

Kaynak: AA