Taliban Cumhurbaskanligi Sarayi'nin Kontrolünü Ele Geçirdi
Taliban, Afganistan’in baskentin Kabil’de bulunan Cumhurbaskanligi Sarayi’nin kontrolünü ele geçirdigini açikladi. ABD’nin Kabil Büyükelçiligi Kabil Havaalani’na ates açildigi haberleri üzerine güvenlik uyarisi yayinladi.

Afganistan hükümetinden ise konu hakkinda henüz açiklama yapilmadi. Kabil çevresinde ara sira silah sesleri duyuldugu bildirilirken, önemli bir çatismanin yasanmadigi aktarildi. Taliban, Afganistan hükümetinin barisçil bir sekilde teslim olmasini bekledigini aktardi.
Kabil Havaalani’na ates açildigi iddiasi
ABD’nin Kabil Büyükelçiligi tarafindan yapilan güvenlik uyarisinda, “Kabil’deki güvenlik durumu, havalimani da dahil olmak üzere hizla degisiyor. Havaalaninin ates açildigina dair haberler var, bu nedenle ABD vatandaslarina olduklari yerlere siginmalari talimatini veriyoruz” denildi
Afganistan’da geçis hükümeti olmayacagi iddiasi
Eski Afganistan Içisleri Bakani Ali Ahmed Celali’nin Taliban liderligindeki geçis hükümetine baskanlik edecegi açiklanmisti. Taliban’dan iki yetkili ise Afganistan’da geçis hükümeti olmayacagini ve tam bir yetki devrinin beklendigini öne sürdü.
