Bakan Pakdemirli'den Kahramanmaras'ta Düsen Yangin Söndürme Uçagiyla Ilgili Açiklama Açiklamasi

'Üzülerek ifade etmek istiyorum, 3'ü Türk 8 çalisma arkadasimizi kaybettik. Cenabi Allah'tan arkadaslarimiza rahmet diliyorum. Ailelerine sabir diliyorum' 'Daha fazla açiklama yapabilmek için teknik incelemenin bitmesi son derece önemli'

Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, Kahramanmaras'ta düsen yangin söndürme uçagindaki 8 kisinin hayatini kaybettigini belirterek, "Daha fazla açiklama yapabilmek için teknik incelemenin bitmesi son derece önemli." dedi.

Olay yerinde havadan incelemelerde bulunduktan sonra Kahramanmaras Valiligi'nde olusturulan kriz masasini ziyaret eden Pakdemirli, burada düzenlenen basin toplantisinda, Orman Genel Müdürlügünün orman yanginlari için kiraladigi Rus yapimi Be-200 tipi uçagin Adana'da konuslandirildigini hatirlatti.

Uçagin bugün Kahramanmaras'ta çikan orman yangini için bölgeye intikal ettigini ve 14.35 sularinda kaza kirim geçirdigini ifade eden Pakdemirli, "Öncelikle bölgeye korucularimiz yaya olarak ulasmis, sonrasinda ise JAK ve AFAD ekiplerimiz havadan indirme yaparak bölgeye ulasmistir. Üzülerek ifade etmek istiyorum, 3'ü Türk 8 çalisma arkadasimizi kaybettik. Cenab-i Allah'tan arkadaslarimiza rahmet diliyorum. Ailelerine sabir diliyorum" ifadelerini kullandi.

Pakdemirli, konuyla ilgili savci ve Adli Tip Kurumunun tespit çalismalarina devam ettigini dile getirerek, sunlari kaydetti:

"Daha fazla açiklama yapabilmek için teknik incelemenin bitmesi son derece önemli. Kaza kirim ekiplerinin halk arasinda bilinen adiyla kara kutu ve yerinde fiili incelemesinin tamamlanmasiyla daha fazla bilgiye ulastigimizda gerekli merciler gerekli açiklamayi yapacaktir. Enkazin oldugu bölgeye vali ve milletvekillerimizle inceleme yaptik. Enkazdan geriye elbette çok fazla bir sey kalmamis durumda. Hepimize geçmis olsun, Allah rahmet etsin. Rabbim ülkemizi bu tür felaketlerden korusun."

Bakan Pakdemirli'ye Tarim Orman Bakan Yardimcisi Fatih Metin, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Kahramanmaras Valisi Ömer Faruk Coskun, Kahramanmaras Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör, AK Parti Kahramanmaras Milletvekilleri Celalettin Güvenç, Ahmet Özdemir ve Mehmet Cihat Sezal ile diger ilgililer eslik etti.
Kaynak: AA