Bakan Pakdemirli Açiklamasi 'Teknik Ve Adli Inceleme Devam Ediyor'

Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, Rus yangin söndürme uçagi ile ilgili yaptigi açiklamada, “Teknik ve adli inceleme devam ediyor” dedi.

Bakan Pakdemirli Açiklamasi 'Teknik Ve Adli Inceleme Devam Ediyor'
Dulkadiroglu ilçesi Karamanli Mahallesi kirsalindaki çikan orman yanginina müdahale için havalanan Rus yapimi uçak Kahramanmaras’ta düsmüs, yasanan olay sonrasi uçakta bulunan 8 kisi hayatini kaybetmisti. Olay sonrasi bölgeye gelen Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, uçagin düstügü bölgede helikopterle incelemede bulundu.

Kahramanmaras Valiligi’nde gazetecilere açiklamada bulunan Bakan Pakdemirli, “Basimiz sag olsun. Orman genel müdürlügümüzün orman yanginlari için kiralamis oldugu, Rus yapimi Berev-200 marka Adana’da sürekli konuslanmis olan bir uçak. Bugün Kahramanmaras’ta çikan orman yangini için bölgeye intikal etmis durumda. Dulkadiroglu Karamanli Mahallesi Tura mevkiinde saat 14.35 siralarinda kaza kirim geçirmistir. Öncelikle bölgeye korucularimiz yaya olarak ulasmistir. Daha sonra JAK ve AFAD ekipleri havadan indirme yapilarak ulasmistir. Üzülerek ifade etmek istiyorum 3’ü Türk 8 çalisma arkadasimizi kaybettik. Cenabi Allah’tan arkadaslarimiza rahmet diliyorum. Ailelerine sabirlar diliyorum. Savcilarimiz çalismalarini yapiyor. Adli tipta su anda tespitler devam ediyor. Teknik ve adli inceleme devam ediyor. Teknik incelemenin bitmesi son derece önemli. Halk dilinde de bilinen kara kutunun incelemesi, yerinde fiili incelemesi gibi teknik ekiplerin incelenmesiyle gerekli merciler incelemenin sonunda bilgileri verecektir. Enkazin oldugu yeri bizler incelemede bulunduk” dedi.

Kaynak: İHA